Outlook.com pretvoren u progresivnu web aplikaciju

Microsoft se odlučio pretvoriti Outlook.com i Outlook za web mail usluge u Progresivne web aplikacije (PWA) kako bi korisniku bilo omogućeno instalirati web aplikaciju u Windows, macOS, Chrome OS i druge platforme koje imaju nativnu PWA podršku.

Korisna je to alternativa za Outlook Windows desktop aplikaciju ili za Windows Mail klijent koji dolazi s Windows 10 operativnim sustavom.

Ukoliko ste korisnik Chromium internetskog preglednika kao Chrome ili Brave, tad je Outlook.com podrška već omogućena. Sve što treba jest "instalirati" Outlook.com s adress bara i bit će tretiran kao da je nativna aplikacija na Windows ili macOS operativnom sustavu. Dakle, jednostavno i funkcionalno.

Ujedno, Microsoft eksperimentira s uvođenjem Gmail, Google Drive i Google Calendar podrške za Outlook.com. Integracija će funkcionirati na sličan način kao ona na Outlook aplikacijama za Android i iOS. Dakle, zasad samo jedan Google korisnički račun može biti dodan u Outlook.com, ali i to je već korak prema naprijed. I sve je podosta jednostavno, iako se radi o testnoj verziji i možda nastupe određene promjene.

Jer, dok se otvori Outlook, odmah se pojavi "pop up" prozor u kojem se korisnika pita želi li isprobati Googleove usluge kao dodatak Outlooku. Čim se klikne na "Try it", korisnik dobiva mogućnost vidjeti kako se ponaša Outlook dok se u njega integriraj Googleov korisnički račun, odnosno, navedene Googleove usluge.

Što se pak tiče PWA, to su u principu web aplikacije, ali ponašaju se više kao izvorne aplikacije. Kao i postojeće web aplikacije, it će izravno domaćin na povezanim web lokacijama. Razvojni programeri mogu ih ažurirati izravno na svom web poslužitelju bez slanja tih ažuriranja na nekoliko različitih trgovina aplikacija, a ista će se aplikacija prikazivati ​​na svim preglednicima i platformama.URL članka Outlook.com pretvoren u progresivnu web aplikaciju