Optima Telekom u partnerstvu s tvrtkom MediaKing osigurava najbrži i najstabilniji javni Wi-Fi

Optima Telekom u partnerstvu s tvrtkom MediaKing osigurava najbrži i najstabilniji javni Wi-Fi

Optima Telekom u suradnji s tvrtkom MediaKing svojim poslovnim korisnicima nudi uslugu javne Wi-Fi mreže koja zahvaljujući jedinstvenom MediaKing Smart Wi-Fi rješenju nadilazi sve nedostatke trenutnih javnih Wi-Fi mreža te jamči brzo i stabilno surfanje bez prekida.

MediaKing Smart Wi-Fi je posebno tehnološko rješenje kojeg je razvila hrvatska tvrtka MediaKing, a glavna mu je prednost inovativan softver koji upravljanje korisnika prebacuje u oblak. Na taj način, za razliku od uobičajenih rješenja, može spojiti gotovo neograničen broj korisnika na isti hotspot i svima njima pružiti kvalitetnu konekciju te stabilan i nesmetan rad na velikim brzinama.

Uz MediaKing Smart Wi-Fi, usluga Optima Telekoma uključuje još zajamčen pristup Internetu na željenim lokacijama, svu potrebnu opremu i njeno postavljanje, korisničku podršku te nadzor i stručno održavanje sustava pa u slučaju kvara korisnici nemaju dodatnih troškova zamjene uređaja. Ukratko, Optima Telekom pruža sve što je potrebno za postavljanje brze i stabilne javne Wi-Fi mreže, po sistemu „ključ u ruke“.

Usluga je namijenjena svima koji traže način kako osigurati ugodno surfanje većem broju ljudi - od vlasnika apartmana, ugostitelja, hotelijera, vlasnika turističkih kampova, velikih tvrtki, shopping i sportskih centara do gradova, javnog prijevoza - da spomenemo samo neke.

„Standardna rješenja za javne Wi-Fi mreže u pravilu, nakon određenog broja korisnika, ne mogu više spojiti korisnike ili im je korištenje onemogućeno zbog preopterećenosti resursa mreže. U većini slučajeva ovaj problem se pokušava riješiti ograničavanjem brzine po korisniku i postavljanjem opreme sa (pre)jakim signalom što u konačnici opet ima isti rezultat. MediaKing Smart Wi-Fi premošćuje takve poteškoće. Ono pruža iznimne hardverske resurse te omogućava teoretski neograničen broj korisnika na jednoj Wi-Fi mreži. Rješenje se već koristi u svijetu i jedna je od osnovnih komponenti tzv. Smart City platforme koja ujedno pruža svim ostalim Smart City komponentama međusobnu povezanost te stabilan i kvalitetan „izlaz“ na Internet. Već imamo brojne hotspotove s tisućama istovremeno spojenih korisnika koji ugodno surfaju na, do jučer, nezamislivim brzinama. Svi koji žele doživjeti ovo iskustvo mogu to od nedavno učiniti i na Splitskoj Rivi“, rekao je Darko Kraljević, suvlasnik tvrtke MediaKing.

„Bogato iskustvo u postavljanju javnih Wi-Fi mreža stekli smo iz suradnje s brojnim korisnicima kao i na projektu WiFi4EU u sklopu kojeg trenutno postavljamo javne Wi-Fi mreže u nizu gradova i općina širom Hrvatske. Sinergija s tvrtkom MediaKing donosi nam idealnu softverski nadogradnju našim sustavima. Zajedno, Optima Telekom i MediaKing, nudimo tako dugogodišnje iskustvo u postavljanju javnim Wi-Fi mreža te inovativno i provjereno rješenje s kojim će se svatko u bilo kojem trenutku moći spojiti na javni Wi-Fi“, izjavio je Darko Laktašić, direktor odjela za poslovnu prodaju Optima Telekoma.

Još iz kategorije

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

Streaming platforme odlučile stati na kraj prevarama s dijeljenjem lozinki

13.11.2019. komentiraj

Velike kompanije zajedničkim su snagama odlučile stati na kraj prevarama vezanima uz dijeljenje lozinki kako bi se mogao besplatno ili za mizerne svote gledati streaming sadržaj, odnosno svaki video sadržaj koji se nudi kroz određene platforme s mogućnosti zaštite korisničkih računala lozinkama.

Najbolji besplatni DNS serveri

Najbolji besplatni DNS serveri

12.11.2019. komentiraj

Moderno doba u svijetu računalstva ne prolazi bez DNS (Domain Name System) servisa, koji primarno služi prevođenju odnosno mapiranju alfa-numeričkih naziva u IP adresu računala, a često i obratno. Upravo zato, bitno je izabrati najbolje servise i biti sigurniji da će ispuniti svoj posao.

Firefox će od nove godine skrivati notifikacijske prozorčiće od korisnika

Firefox će od nove godine skrivati notifikacijske prozorčiće od korisnika

11.11.2019. komentiraj

Mozilla je istražila načine kako smanjiti povećanu potrebu web stranica da korisnika kroz “pop-up” pitaju želi li primati obavijesti u svom internetskom pregledniku ili ne želi te će u siječnju iduće godine implementirati to rješenje kroz Firefox 72.