Nova mobilna aplikacija DNEVNIK.hr-a

Čitatelji najjačeg news portala u zemlji, DNEVNIK.hr-a, najnovije vijesti odsad mogu pratiti putem nove mobilne aplikacije koja im donosi značajna unaprjeđenja, novitete i potpuno je prilagođena njima. Korak je ovo dalje u nastojanjima portala da osluškivanjem i odgovorom na potrebe svojih čitatelja njihovo iskustvo korištenja učini još boljim i kvalitetnijim.

'Razvojem nove DNEVNIK.hr mobilne aplikacije željeli smo postići intuitivan i brz pregled sadržaja, a čitateljima omogućiti što bolje korisničko iskustvo. Stoga aplikacija nudi cijeli niz mogućnosti personalizacije kako bi ju svaki korisnik mogao prilagoditi svojim navikama i preferencijama. Upravo nam je zadovoljstvo korisnika bilo u fokusu kroz sve faze razvoja, pa vjerujemo da ovom novom aplikacijom nudimo najbolje moguće iskustvo konzumacije sadržaja svih naših portala, od vijesti, sporta, showbuzza, lifestylea do tehnologije i zabave.' Izjavila je Maja Blumenšajn, direktorica odjela Novih medija Nove TV.

Nova aplikacija koju je moguće skinuta za Android i iOS, je kako sami tvrde brza, pregledna i jednostavna za korištenje pa čitatelji lako mogu pristupiti sadržaju koji ih zanima, bilo da se radi o vijestima, galerijama ili video sadržaju. Aplikacija donosi i jednostavan prelazak s naslovnice DNEVNIK.hr-a na bilo koji od povezanih specijaliziranih portala: gol.hr, showbuzz.hr, , zadovoljna.hr, punkufer.hr, zimo, folder.hr te TV sadržaje, i to njihovim odabirom u meniju aplikacije ili povlačenjem stranica lijevo-desno.

Čitatelji također imaju i niz mogućnosti za prilagodbu i personalizaciju aplikacije – osim odabira crne ili bijele boje sučelja te veličine fonta, mogu odabrati na koje teme žele biti pretplaćeni, tj. za koje žele dobivati obavijesti, a putem opcije „Imaš priču?“ i sami mogu poslati vijesti ili priču redakciji portala.

“Nova aplikacija DNEVNIK.hr-a objedinjuje sve naše portale te na pregledan i vizualno atraktivan način korisniku olakšava svakodnevno čitanje vijesti. Izrađena je na najnovijim front tehnologijama i iskorištava sve prednosti mobilnih platformi kako Androida, tako i iOSa. Glavni cilj aplikacije je na jednostavan i lako razumljiv način korisnicima pružiti novo iskustvo konzumiranja svih naših sadržaja. Prednosti su prvenstveno jednostavnija prezentacija sadržaja svih portala na jednom mjestu, intuitivno kretanje kroz portale/kanale i povezanost cijelog sadržaja“, ističe Voditelj odjela tehnike novih medija Nove TV, Boris Šuran.

Portal koji je u srpnju proslavio i veliki 15. rođendan, ove je godine čak dvaput upisao povijest – prvi put kada je zabilježio broj jedinstvenih korisnika kakav nijedan portal u Hrvatskoj nikada nije ostvario, a drugi put kada je nadmašio i taj uspjeh. Tako je u kolovozu DNEVNIK.hr bio prvi izbor za čak 2.130.502 stvarna korisnika i, u usporedbi s ovogodišnjim prosjekom, ostvario je 28 milijuna pregleda stranice više. Podaci o čitanosti DNEVNIK.hr-a ukazuju na njegov kontinuirani rast u protekla 4 mjeseca, kako u broju stvarnih korisnika tako i u broju pregleda stranica.URL članka Nova mobilna aplikacija DNEVNIK.hr-a