Nastavak odličnog poslovanja DataBoxa uz dvoznamenkasti rast

Tržište podatkovnih centara i cloud rješenja nastavlja rast, potvrđuje za ICTbusiness.info direktor DataBoxa Filip Olujić i dodaje da je u svakodnevnom poslovanju, za njih ključno stalno pratiti razvoj tehnoloških rješenja i pravovremeno reagirati na potrebe korisnika.

On napominje kako žele nastaviti sa širenjem svojih infrastrukturnih kapaciteta paralelno sa povećanjem ljudskih potencijala, što je veliki izazov za koji se već sada pripremaju zbog velikog manjka stručnjaka na tržištu rada.

Kakvom ocjenjujete prošlu poslovnu godinu koja je na izmaku?

Moram priznati da je nas u DataBox-u 2020. godina, sa svim svojim izazovima, pripremila za ovu godinu. Tako da smo spremni dočekali nastavak poslovanja u svijetu koji je još uvijek naveliko obilježen pandemijom. Kao i ostatak IT sektora, osjećamo utjecaj globalne krize, ali moram priznati da je 2021. godina zaista ispunila sva naša očekivanja. Uspješno smo se prilagodili promjenama koje su izmijenile ustaljene potrebe poslovnih korisnika i fokus stavili na korisničku podršku kako bismo korisnicima olakšali sve IT poslovne izazove. Na vrijeme smo prepoznali da se sve veći broj korisnika domaćeg tržišta okreće prema Cloud uslugama i uslugama podatkovnog centra, što je u konačnici dovelo do toga da smo realizirali poslovne ciljeve koje smo si zadali te ćemo po sadašnjim procjenama zatvoriti godinu s dvoznamenkastim rastom. Time nastavljamo kontinuirani rast od osnutka tvrtke do danas. Ponosni smo i na činjenicu da smo i dalje jedini Data Centar provider bez sekunde downtime-a.

Koji su za vas bili ključni poslovni događaji?

U svakodnevnom poslovanju, za nas je ključno stalno pratiti razvoj tehnoloških rješenja i pravovremeno reagirati na potrebe korisnika, a to smo nastavili i u prošloj godini. Uspjeli smo dokazati pouzdanost naše Cloud infrastrukture, infrastrukture podatkovnog centra i optičke mreže, no ključno je što smo sve održali na visokoj razini, pa i nadogradili te unaprijedili i paralelno razvijali vlastita znanja i stručnost cijelog DataBox tima. Nastavili smo s infrastrukturnim investicijama pa smo tako podatkovni centar proširili za cca 500 m2, a osim ulaganja u infrastrukturu nastavili smo sa ulaganjima u naše zaposlenike. U 2021. godini našem timu se pridružilo 7 novih zaposlenika čime smo proširili znanja i kompetencije našeg tima. Pouzdanost infrastrukture i kvaliteta odaziva na korisničke zahtjeve su nam omogućili kvalitetnu migraciju novih korisnika sa tradicionalnih on-premise infrastruktura u podatkovni centar i Cloud.

Što očekujete u 2022. godini?

Kao i uvijek, očekujemo rast, nove korisnike i nove tehnološke izazove. Očekujemo nastaviti pružati pouzdanu i kvalitetnu računalnu infrastrukturu bez prekida u radu. U planu nam je nastaviti sa širenjem svojih infrastrukturnih kapaciteta paralelno sa povećanjem ljudskih potencijala, što je veliki izazov za koji se već sada pripremamo zbog velikog manjka stručnjaka na tržištu rada. Priliku vidimo i u drugim tržištima na koje planiramo staviti veći fokus u narednim godinama.URL članka Nastavak odličnog poslovanja DataBoxa uz dvoznamenkasti rast