Najpopularnije kriptovalute na društvenim mrežama u 2018.

Praćenjem društvenih mreža kao Twitter, Facebook, Reddit i Telegram, CoinMarketSocial rangirao je pet kriptovaluta s najvećim brojem pratitelja u prošloj godini. Riječ je o CyberMiles, Tron, Bitcoin, Ripple i Binance, a već prema ovom društvu jasno je da nisu baš sve potpuno općepoznate.

Primjerice, CyberMiles je jedna od takvih, ali brojka pratitelja porasla joj je za 5362 posto u 2018. i nalazi se na petom mjestu. Konkretnije, 1. siječnja prošle godine CyberMiles pratilo je 5381 osoba, a 31. prosinca je brojka porasla na 293 tisuće. Ipak, ono što CoinMarketSocial naglašava jest da svi ti pratitelji nisu organski, što znači da su pristigli kroz Twitter Ads i druge metode.

Svakako, ne treba zanemariti ono što CyberMiles jest. Riječ je o platformi koja prvenstveno nudi blockchain rješenja za e-trgovine, a predstavila je i mainnet u listopadu prošle godine. Što se tiče tržišta, konkurira Ethereumu s deset tisuća TPS i ukupno je 137. kriptovaluta na svijetu jer ukupno vrijedi 21 milijun američkih dolara.

Na četvrtom je mjestu Tron s 308 tisuća novih pratitelja u prošloj godini, a svoj mainnet predstavio je također u 2018. i najavio preuzimanje BitTOrrenta, št je izazvalo poveću pažnju. Također, uskoro pokreće TRC10 token BTT, koji će biti dostupan na Binance. Što se rasta tiče, on je iznosio 567 posto na Twitteru.

Bitcoin je treći i svima jako poznat, a ostvario je 316 tisuća novih pratitelja prošle godine. Ukupno, riječ je o povećanju od 51 posto i na Twitteru ih ukupno sad najmoćnija kriptovaluta na svijetu ima 926 tisuća.

Kao drugi na listi postavio Ripple s 458 tisuća novih pratitelja, što je bio rast od 101 posto. Sad ima ukupno 910 tisuća pratitelja i dodatno će jačati zbog partnerstva s nekoliko banaka.

Što se tiče kriptovalute s najviše novih pratitelja, to je Binance. Ostvarila je njih 682 tisuće i ima ih ukupno 899 tisuća, što je rast od 315 posto. Ujedno, Binance se promiče kao jedna od najvrednijih kriptovaluta na svijetu.URL članka Najpopularnije kriptovalute na društvenim mrežama u 2018.