Mozillin e-mail klijent Thunderbird našao novi dom

Mozilla je podosta dugo poprilično tiha kad se radi o njenom e-mail klijentu Thunderbirdu, kojeg nikad nije službeno ukinula, ali zato je prije nekoliko godina prestala u potpunosti raditi na njemu. Srećom po one koji su mu vjerni, Thunderbird ostaje na životu i pronašao je novi dom unutar Mozilline obitelji.

Vrijedna je to vijest, koju treba posebno istaknuti jer nakon toliko šutnje i nesigurnosti, napokon se zna da će Thunderbird nastaviti svoj život. I to pod podružnicom Mozille - MZLA Technologies Corporation. Riječ je o novoj podružnici i Thunderbirdu je zagarantiran razvoj pod njom, pa ako se on pokaže isplativim, mnoge su godine pred njim. Kao i pred MZLA Technologies Corporation.

Inače, Thunderbird je jedan od najmoćnijih e-mail klijenata, koji je ujedno i potpuno besplatan. Čini sve što i Office, ali ima prednosti po pitanju podešavanja mogućnosti samog rada kako vam odgovara, kao što omogućava preuzimanje dodataka, pluginova i svega što bi moglo pomoći u samom radu. Iznimno je popularan na Linuxu.

Dakle, ima bazu korisnika, koji jako dobro znaju što mogu s njime i što im on točno nudi - besplatno. I sad svi oni mogu odahnuti u potpunosti, ne moraju brinuti da će morati pronaći alternativu Thunderbirdu, jer sve će biti u redu. Samo, bilo je jasno da Mozilla ne zna što bi s njime kad se nije oglašavala i godinama se nije radilo na njemu.

Sve to sugeriralo je kraj za Thunderbird i nekako je tako nešto bilo logično, no Mozilla je svjesna značaja tog e-mail klijenta, koji je ujedno i "open source", pa ga se nije željela samo tako riješiti. Umjesto toga, pronašla je tim ljudi koji će se moći bolje posvetiti radu na njemu.

Uostalom, s rastom popularnosti Linuxa, nema smisla prekinuti rad na jednom proizvodu koji upravo na tom operativnom sustavu uživa popularnost, ali i povjerenje. Zalog je za to budućnost i Mozilla je to prepoznala te se odlučila nastaviti u pravom smjeru.URL članka Mozillin e-mail klijent Thunderbird našao novi dom