Mozilla predstavila besplatnu kriptiranu platformu Firefox Send za dijeljenje datoteka

Mozilla je predstavila Firefox Send, kriptiranu i besplatnu platformu za dijeljenjem kojoj se može pristupiti sa svih internetskih preglednika jednostavno preko adrese send.firefox.com.

Usluga radi kao i svaka druga koja se tiče dijeljenja sadržaja, samo što ova omogućava postavljanje na Mozilline servere i potom se putem linka dijeli bilo kome. Uz to, podaci su kriptirani, samim time sigurni, ali ni to nije nešto što konkurencija ne nudi.

Ono što malo izdvaja Mozillu jest da ukoliko korisnik nije registriran, može postaviti datoteke veličine do jednog gigabajta, a ako je preko toga, može ih se "zazipati" i slati odvojeno. Ukoliko se pak korisnik odluči registrirati i stigne do Firefox računa, može postavljati datoteke veličine do 2,5 gigabajta i to je iznimno zgodna mogućnost.

Do kraja ovog mjeseca Firefox Send bit će omogućen i Android korisnicima, što je također vrlo praktično. Naravno, automatski je dostupna korisnicima računala, ali to je razumljivo. Ukratko, Mozilla se odlučila proširiti svoju ponudu kako bi mogla zadržato korisike više uz sebe.

Samo, nažalost, to sigurno onda promijeniti stanje na tržištu, kojim dominira Chrome. Dominira s nevjerojatnih 64,7 posto i nema smisla previše se baviti njegovom budućnosti. Ona je svijetla, mirna i bolja no sadašnjost, što se potvrđuje prognozama da će udio na tržištu do kraja srpnja 2019. biti na minimalno 70 posto.

Pobjeda je to Googlea nad konkurencijom i bez obzira što je bila očekivana, malo tko se mogao nadati da će situacija izgledati baš ovako. Dakle, ostatku društva ostalo je boriti se za ono što preostaje.

Ali, ne može se reći da Mozilla ne ulaže trud kako bi okrenula situaciju u svoju korist. Samo, to u odnosu snaga kakve sad vladaju na tržištu nije dovoljno i bolje se koncentrirati na zadržavanje postojećih korisnika.URL članka Mozilla predstavila besplatnu kriptiranu platformu Firefox Send za dijeljenje datoteka