Live streaming gaminga nastavlja s ekspresnim rastom

Live streaming gaminga nastavlja s ekspresnim rastom

Foto: DepositPhotos

Videoigre su doživjele procvat tijekom pandemije koronavirusa jer su ljudi provodili više vremena u svojim kućama pa im je trebala razonoda. To se vidi prema brojkama koje pokazuju koliko se gledalo igre prvom kvartalu ove godine, a to je “preliveno” iz prošle.

Prema podacima prezentiranima od strane 123scommesse, na platformama Twitch, YouTube Gaming i Facebook Gaming, ukupno se gledalo 8,8 milijardi sati gaming sadržaja samo kroz prvi kvartal 2021. Od toga, čak 6,3 milijarde sati "otpada" na Twitch.

Kad pak pogledamo kakva je situacija bila u prošloj godini, dolazimo do spoznaje da se ukupno gledalo 27,9 milijardi gaming sadržaja na svim dostupnim platformama. To je rast od 78,5 posto u odnosu na 2019. i 15,6 milijardi sati.

Profitirali su svi, YouTube Gaming udvostručio je brojke na 6,19 milijardi kroz 2020. u odnosu na godinu prije, Facebook Gaming gotovo ih je utrostručio na 3,1 milijardu iz 2020. s 1,09 milijardi sati iz 2019.

Nadalje, ako pogledamo situaciju iz prvog kvartala 2019., najbolje možemo vidjeti koliko je pandemija koronavirusa utjecala na promjene u gaming smislu. Dakle, prije dvije godine u prvom kvartalu ukupno se pogledalo 3,6 milijardi gaming sadržaja na svim platformama, a prošle godine 4,9 milijardi. Bio je to relativno normalan i očekivan rast, koji se uvelike promijenio s ovih 8,8 milijardi kroz prvi kvartal 2021.

Također, dok je prije dvije godine Twitch bio na 2,8 milijardi sati i YouTube Gaming na 700 milijuna sati, Facebook Gaming jedva je dogurao do stotinu milijuna, milijardu manje no u prvom kvartalu ove godine!

I to sve nije postignuto isključivo zbog činjenice da se radilo od doma više no prije već se i školovalo na daljinu pa su najmlađi imali više prilike gledati videoigre koje ih zanimaju. Takvu su priliku itekako iskoristili, što se jasno vidi.

Još iz kategorije

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

Novi redizajn sučelja Mozilla Firefoxa

23.06.2021.

Firefox za Desktop&Mobile dobio je poveće promjene po pitanju dizajna kroz posljednju predstavljenu verziju. Redizajnirano korisničko sučelje i druge nove mogućnosti dostupne su s krajem svibnja korisnicima diljem svijeta, no dobiva ih se postepeno.

Zagrebačka banka za svoje klijente uvela Google Pay

Zagrebačka banka za svoje klijente uvela Google Pay

23.06.2021.

Zagrebačka banka kontinuirano ulaže u digitalizaciju svojih kanala kako bi svojim klijentima ponudila najnaprednije usluge. Za svoje klijente, korisnike Android uređaja, Zagrebačka banka od 17. lipnja uvela je mogućnost mobilnog plaćanja putem Google Pay aplikacije.

Izdavanje Iskaznice za osobe s invaliditetom elektronskim putem

Izdavanje Iskaznice za osobe s invaliditetom elektronskim putem

23.06.2021.

Zahtjev za Iskaznicu za osobe s invaliditetom korisnici mogu podnijeti putem platforme e-Građani odabirom usluge u Katalogu usluga, područje Obitelj i život ili putem poveznice https://prava-osi.hr. Time je osobama s invaliditetom omogućeno ostvarivanje prava na besplatan prijevoz na državnim trajektnim linijama bez potrebe fizičkog slanja zahtjeva.