Letgo dosegao više od 350 tisuća korisnika u Hrvatskoj

Popularni online oglasnik Letgo objavio je statistike korištenja u 2018. godini. Gledajući brojke, čini se kako je ta platforma za prodaju i kupovinu rabljenih artikala u Hrvatskoj dobro prepoznata i prihvaćena.

Tijekom prošle godine Letgo je uspio postići nekoliko ciljeva. Od početka djelovanja tog oglasnika u Hrvatskoj, registrirano je više od 350 tisuća aktivnih korisnika. Oni su do sada poslali više od 10.5 milijuna poslanih poruka putem te platforme. U veljači su uveli nove kategorije te za postojeće stvorili potkategorije.

U svibnju su pokrenuli novi chat koji omogućuje slanje fotografija, snimanje zvukova i dijeljenje lokacije. Također su započeli suradnju s trgovcima automobila. Naglašavaju da će Letgo uvijek biti namijenjen trgovini fizičkih osoba, ali za neke kategorije vjeruju da je profesionalno poslovanje korisno. Uostalom, ništa nije besplatno, a ovo je jednostavan način za ostvarivanje prihoda tvrtke bez agresivnih i napadnih oglasa.

U prosincu su pokrenuli novi algoritam koji na temelju prethodnih aktivnosti može prepoznati koji su oglasi relevantniji korisnicima. Primijetili su da se broj poruka s početnog zaslona povećao za visokih 50%. Također su tijekom 2018. pokrenuli niz alata koji pomažu u otkrivanju i blokiranju prevaranata.

Uz izvješće, Letgo je objavio i planove za ovu godinu. Tako tijekom 2019. planiraju pokrenuti uslugu odabira položaja oglasa, unaprijedit će relevantnost prikaznih oglasa, pojednostaviti identifikaciju i blokiranje lažnih korisnika te poboljšati funkcionalnost push obavijesti i biltena.URL članka Letgo dosegao više od 350 tisuća korisnika u Hrvatskoj