INFOGRAFIKA: Potencijal oglašavanja na društvenim mrežama

Društvene mreže nude izniman potencijal oglašivačima, što se vidi već prema činjenici da se prošle godine kroz njih generiralo 43,78 milijardi američkih dolara. Ta generirana svota označava 18 posto ukupnog tržišta digitalnih oglasa.

Očekivano, najbolje na svijetu su Sjedinjene Američke Države, u kojima se generiralo putem društvenih mreža oglasa u vrijednosti 21 milijardu dolara, što je 22 posto od ukupnog američkog tržišta digitalnog oglašavanja. Također, sve ove brojke zapravo jasno pokazuju koliko društvene mreže mogu donijeti već u bližoj budućnosti.

A da se približi o kolikim je iznosima riječ, u svom se istraživanju pobrinula Statista te podijelila vrijednost tržišta na SAD, Kinu i Europu te prikazala brojke ostvarene od digitalnog oglašavanja u ovoj godini na mobilnim uređajima i osobnim računalima. Ali, ponudila je Statista i prognozu kako će tržište izgledati 2022.

Dakle, SAD ostaju na vrhu s 31,45 milijardi dolara, slijedi Kina s 21,79 milijardi i iznimnim rastom s obzirom da je u 2017. vrijednost bila na 8,16 milijardi. Europa će pak biti na 12,03 milijarde u odnosu na 8,03 milijardi iz prošle godine. Ukupno, samo će ove tri svjetske regije ostvariti vrijednost od 65,27 milijardi dolara.URL članka INFOGRAFIKA: Potencijal oglašavanja na društvenim mrežama