INFOGRAFIKA: Pandemija koronavirusa uzdigla aplikacije za video konferencije

Pandemija koronavirusa u izolaciju je postavila gotovo četiri milijarde ljudi, više od polovice svjetskog stanovništva. Sukladno tome, potreba za komunikacijom na najvišim je razinama u povijesti, a samim time profilirale su se aplikacije koje nude najbolju, najširu i najstabilniju komunikaciju kroz video pozive.

Prema podacima koje donosi Priori Data, posebno se ističu tri na tržištu - Skype, Houseparty i Zoom. Sve su tijekom ožujka doživjele rast preuzimanja na Android i iOS operativnim sustavima veći od sto posto pa se već po tome ističu iznad svih ostalih koji nude identičnu uslugu, no ne toliko dobru da bi postala popularna u ovolikom obujmu.

Iako je Zoom glavna zvijezda u ovom trenutku, jer od relativne nepoznanice postao je istinski hit, Skype je po pitanju aktivnih korisnika ipak daleko najjači. Riječ je o njih 59,1 milijun na dnevnoj razini. Zoom ih ima 4,3 milijuna, dok je Houseparty na svega stotinu tisuća, ali pokazao je snagu u doba krize.

Naime, dok je Zoom preuzet 26,9 milijuna puta u ožujku i svega oko pet milijuna puta u veljači, Skype je na 6,2 milijuna u ožujku i oko tri milijuna u veljači, a veliki dobitnik je Houseparty sa svojih 5,1 milijuna preuzimanja u ožujku i znatno ispod milijuna u veljači i siječnju.

Također, treba znati da je Priori Data izostavio u izvještaju Skype for Business iz rezultata.URL članka INFOGRAFIKA: Pandemija koronavirusa uzdigla aplikacije za video konferencije