INFOGRAFIKA: Mobilna e-trgovina ostvaruje značajan rast, a trend će se nastaviti i dalje

Maloprodaja i veleprodaja odavno su kročile u online segment poslovanja te iz godine u godinu ruše rekorde poslovanja, posebno otkako su mobilni uređaji postali relevantan faktor.

Konkretnije, u prošloj godini putem mobilnih uređaja e-trgovina je zabilježila promet od nevjerojatnih 1,36 bilijuna američkih dolara, a samo godinu prije 970 milijardi.

To znači da 58,9 posto ukupnog prometa svih e-trgovina čini mobilni način kupovine. Već u ovoj godini prognozira se da će mobilni segment poslovanja činiti 63,5 posto, odnosno, 1,8 bilijuna dolara.

Rast će se nastaviti i u 2019. godini s prometom od 2,32 bilijuna dolara, odnosno 67,2 posto udjela ukupnog prometa svih e-trgovina diljem svijeta. Do 2021. bi brojka trebala doći do 3,56 bilijuna dolara i s udjelom od 72,9 posto.

Dakle, svi oni koji bi željeli ostvarivati veće prihode moraju pružati što bolje mobilno iskustvo korisnicima. Jer, to je ono što se vrednuje i traži.URL članka INFOGRAFIKA: Mobilna e-trgovina ostvaruje značajan rast, a trend će se nastaviti i dalje