INFOGRAFIKA: Japan najavio hakiranja svojih građana jer koriste prejednostavne lozinke

Japan je najavio nesvakidašnji i pomalo bizaran potez, hakirat će svoje građane! Naime, kako bi potaknuo njihovu svijest o sigurnosti na internetu, “napadat” će one korisnike koji ne brinu dovoljno pa koriste jednostavne lozinke. Ova zanimljiva akcija vrijedi za sve uređaje spojene na internet, a riječ je o njih 200 milijuna u toj zemlji.

Napori podizanja svijesti započeli su 20. veljače i japanske vlasti koristit će bota čija je zadaća jednostavnom kombinacijom brojki i riječi pronaći one koji su najmanje pažljivi. Primjerice, lozinke kao "admin", "lozinka", "111111" i "123456" bit će najlakša meta, a paradoksalno, najpopularnije su na internetu.

Nakon što japanske vlasti "probiju" lozinku, privatno će obavijestiti korisnika i dati mu do znanja kako bi ju trebao promijeniti zbog vlastite sigurnosti. Jer, sve ovo čini se uoči Olimpijskih igara 2020., koje se održavaju u Tokiju i samim time postoji opasnost od masovnog hakiranja...URL članka INFOGRAFIKA: Japan najavio hakiranja svojih građana jer koriste prejednostavne lozinke