INFOGRAFIKA: Facebook je najpopularnija društvena mreža među starijima od 18 godina

Interes za korištenjem Facebooka kod mlađih od 18 godina u Sjedinjenim Američkim Državama u padu je posljednje dvije godine, ali kad se radi o starijima od 18, ta je društvena mreža i dalje najpopularnija. Dapače, čak 68 posto punoljetnih osoba u SAD-u koristi Facebook!

Ali, zanimljivije je vidjeti kako korisnici društvenih mreža kao spomenuti Facebook, Instagram, Pinterest, Snapchat, Twitter i WhatsApp stoje po pitanju korištenja svih ostalih. Pa tako, primjerice, oni koji koriste Facebook u 47 posto slučajeva koriste Instagram, u 37 posto slučajeva Pinterest, u 35 posto slučajeva Snapchat, u 32 posto slučajeva Twitter i u 27 posto slučajeva WhatsApp.

S druge strane, skoro pa kod svih drugih društvenih mreža korisnici u devet od deset slučajeva koriste i Facebook. Privilegija je to kakvu nemaju ostali i u tome se vidi snaga Facebooka. Samim time, u tim se podacima vidi i zašto u Facebooku nema tolike zabrinutosti što mlađi od 18 "zastrane" pa izaberu konkurente. Ionako se uvijek vrate Facebooku...URL članka INFOGRAFIKA: Facebook je najpopularnija društvena mreža među starijima od 18 godina