HDZ zakupio domenu Predsjednica.hr

HDZ zakupio domenu Predsjednica.hr

Foto: Ilustracija

Dosadašnji predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović koristio je domenu Predsjednik.hr, no Hrvatska demokratska zajednica već je zakupila domenu Predsjednica.hr. Prema podacima sa servisa dns.hr za HDZ je kupnju domene provela tvrtka Logomedia iz Splita.

Kako je trenutno kao datum isteka domene naveden 20. prosinca ove godine HDZ je očito domenu registrirao između prvog i drugog kruga predsjedničkih izbora. Sada će biti zanimljivo hoće li postojeći web site na adresi Predsjednik.hr biti ugašen te hoće li uskoro nastati novi web koji je sigurno već pripremljen. Međutim ono što je najčudnije da na njemu danas, u trenutku pisanja ovog teksta nema nikakvih informacija da je dr. Ivo Josipović sudjelovao na inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović, nove i prve hrvatske predsjednice.

Što se tehnologije tiče Predsjednik.hr, odnosno site dr. Ive Josipovića, rađen je na WordPressu i neki bi rekli da je to možda malo čudno i nelogično da takav site stoji na besplatnom CMS-u, dok će sigurno biti onih koji će isticati da je to „baš super i da mu hosting radi Avalon kada je ured predsjednika imao i serversku i mrežnu opremu i linkove  i to one CARNet-ove besplatne koje oni daju institucijama. Kako se sve to promijenilo možda nekom drugom prilikom.

Još iz kategorije

Gen-D - Platforma koja će ubrzati reforme digitalnog obrazovanja diljem regije

Gen-D - Platforma koja će ubrzati reforme digitalnog obrazovanja diljem regije

25.06.2019. komentiraj

Program „Gen-D – Nurturing a Digital Future“ pokrenut je s ciljem doprinosa digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i ostalim zemljama sudionicama programa. Imajući u vidu značajne kurikularne reforme koje se trenutno provode u Hrvatskoj, suradnja u okviru prezentiranog programa predstavljat će resurs za nastavu informatike, zaključeno je na panel-diskusiji. Program provodi Propulsion uz podršku Microsofta.

Završava projekt GrowCERT financiran sredstvima Europske unije

Završava projekt GrowCERT financiran sredstvima Europske unije

23.06.2019. komentiraj

Projekt GrowCERT – Jačanje kapaciteta Nacionalnog CERT-a i poboljšanje suradnje na nacionalnoj i europskoj razini provodi CARNET – Hrvatska akademska i istraživačka mreža, a sufinanciran je sredstvima Europske komisije putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF – Connecting Europe Facility). Ukupna vrijednost projekta bila je gotovo milijun eura odnosno 984.132,81 eura, a projekt je trajao dvije godine od početka srpnja 2017. godine do kraja lipnja ove godine.

Građani žele plaćati mobitelom i koristiti biometriju te traže veću razinu sigurnosti pri kupnji online

Građani žele plaćati mobitelom i koristiti biometriju te traže veću razinu sigurnosti pri kupnji online

19.06.2019. komentiraj

Hrvati koriste sve više digitalnih usluga te traže više inovacija u segmentima zdravstva, obrazovanja, javnom prijevozu i financijskim uslugama, a kad je riječ o digitalnim uslugama bitni su im sigurnost i troškovi, pokazuje istraživanje o digitalizaciji koje je Mastercard danas predstavio u Zagrebu. Studija, koju je Ipsos proveo u 13 europskih zemalja, uključujući Hrvatsku, donosi uvid u stavove građana prema digitalnim uslugama, digitalnim plaćanjima i digitalnoj sigurnosti.