Google Stadia za Android dosegla milijun preuzimanja na Google Play

Google je 11. lipnja omogućio Android korisnicima igranje uz Stadia aplikaciju na pametnim telefonima, što se pokazalo izrazito dobrim potezom jer već je premašena brojka od milijun preuzimanja na Google Play Storeu.

Naime, Stadia za Android lansirana je 7. studenog prošle godine, ali u prva četiri mjeseca "dogurala" je do svega pola milijuna preuzimanja. I sad kad je stigla nova mogućnost, eto Stadije na milijun preuzimanja, sedam mjeseci nakon što je predstavljena u Android okruženju na način da se može "igrati".

Također, ispočetka je bila limitirana samo za Pixel 2, 3, 3a i 4 modele pametnih telefona, da bi kasnije dobila podršku za Samsung, Asus, Razer i OnePlus modele pametnih telefona. Iako na mnogim uređajima ne radi kako treba, traje testna faza i svi zainteresirani, koji imaju mogućnost preuzeti Stadiju, mogu je koristiti tako da odu u Settings > Experiments > "Play on this device". No, Google upozorava da bi to moglo utjecati na performanse igre.

SVe ovo su dobre vijesti jer dolaze nakon onih u travnju, kad je Google odlučio predstaviti besplatnu verziju Stadia streaming usluge za video igre. Ta besplatna mogućnost igranja traje 60 dana od trenutka kad se počne koristiti.

I do nje može bilo tko s Gmail korisničkim računom. U ponudi je devet naslova. Riječ je o nekima koji su izrazito popularni, kao GRID, Destiny 2: The Collection i Thumper. Naravno, mogućnost nemaju svi na svijetu, među njima su i Hrvati. Ali, Google s vremenom možda omogući Stadia streaming platformu za sve na svijetu, što bi bilo poticajno. Ukupno, zasad je Stadia dostupna u samo 14 zemalja.

Konkretnije, zemlje u kojima je Stadia dostupna su Belgija, Kanada, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Irska, Italija, Nizozemska, Norveška, Španjolska, Švedska, Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države. Također, nakon dva mjeseca, oni koji žele nastaviti korisiti Stadia streaming platformu, moraju plaćati pretplatu od 9,99 američkih dolara mjesečno.URL članka Google Stadia za Android dosegla milijun preuzimanja na Google Play