Google snubi WhatsApp?

Prema najnovijim glasinama Google je vrlo zainteresiran za kupovinu WhatsAppa ( http://www.whatsapp.com/ ), popularnog internetskog servisa za razmjenu instant poruka putem pametnih mobitela.

Navodno se radi o prilično velikom iznosu od milijardu američkih dolara, a o kojem su tvrtke pregovarale već prije više od mjesec dana. Ugovor se do sada, navodno, nije realizirao zbog toga što WhatsAppu milijarda, očito, nije dovoljna.

Nekim je komentatorima sumnjivo da bi Google iskazivao toliki interes prema tvrtki čiji proizvod funkcionira i na konkurentskim platformama. No, drugi pak tvrde da u obzir treba uzeti činjenicu da WhatsApp korisnicima Android operacijskog sustava omogućuje nesmetanu komunikaciju s rodbinom i prijateljima koji se, primjerice, služe iPhoneom ili BlackBerryjem te ih tako ne sili da mijenjaju svoj postojeći Android uređaj, a kako bi s njima mogli ostati u kontaktu. U tom kontekstu Googleova kupovina WhatsAppa itekako ima smisla.

Inače, WhatsAppova aplikacija je dostupna za iPhone, BlackBerry, Android, Windows Phone i Nokia mobilne telefone i pripadajuće operacijske sustave. Uz razmjenu pojedinačnih poruka servis omogućuje i kreiranje "pričaonica" u kojima istovremeno može sudjelovati više korisnika, kao i razmjenu slika te video i audio datoteka.URL članka Google snubi WhatsApp?