Google najavio gašenje aplikacije Allo

Nije prošlo tako dugo otkako je Google ugasio Google+ za sve osim poslovnim korisnika, a stigla je vijest da se ukida i Allo. To je službeno potvrđeno, što znači da su navodi o gašenju Hangoutsa još uvijek samo glasine, ali s obzirom na brojne izvore iz same kompanije, doći će uskoro i do toga.

"S obzirom na momentum u kojem su Messages, odlučili smo prekinuti podršku za Allo kako bi se fokusirali na Messages. Taj prekid će se zbiti u ožujku sljedeće godine, što je dovoljno vremena da se prebace sve poruke, povijest razgovora i bilo što od značaja korisnicima. Na kraju možemo kazati da smo mnogo naučili od Allo, prvenstveno po pitanju strojnog učenja i implementacije Google Assistanta u poruke", naveo je Google u priopćenju.

Dakle, kompanija će se odsad fokusirati na Android Messages i Duo za korisnike, a Hangouts Chat i Meet ostat će na korištenje poslovnim korisnicima. Time se dolazi do priče o Hangoutsu, koji se navodno gasi 2020. godine i umjesto njega stići će osam drugih aplikacija za razmjenu poruka. No, detalja o tome još uvijek nema.

Inače, Allo se pojavio 21. rujna 2016. godine kao veliki Googleov projekt, pokušaj udara na iMessages. Isprva je aplikacija bila iznimno popularna i u prvom tjednu zabilježila pet milijuna preuzimanja te se našla na osmom mjestu Google Play Top Chart. No, već u drugom tjednu pala je na 157. mjesto i više se nije vraćala. Ukratko, bilo je samo pitanje vremena kad će Allo izgubiti podršku.

Duo pak kotira odlično i Google vjeruje u nju. Riječ je o aplikaciji namijenjenoj video pozivima. Ona je isto u samo tjedan dana stigla do pet milijuna preuzimanja, ali u drugom tjednu nije pala nego je udvostručila brojku preuzimanja i to je bila jasna potvrda da Duo ima smisla.

A što će umjesto Allo stići i kakve točno planove Google ima, doznat ćemo u narednim mjesecima.URL članka Google najavio gašenje aplikacije Allo