Google dodaje tab grupe u Chrome

Google se za Chrome odlučio uvrstiti novu i podosta zanimljivu mogućnost, a tiče se grupiranja tabova kako bi se korisnici mogli lakše organizirati pri radu s povećim brojem njih otvorenih u isto vrijeme na samom vrhu internetskog preglednika.

Ova mogućnost dostupna je kroz posljednji Chrome Beta i svi je mogu isprobati kako bi uvidjeli ima li im novitet smisla ili nema. Svakako, onima koji u svakom trenutku imaju otvoreno na desetke tabova istovremeno, mogućnost grupiranja mogla bi biti korisna.

Slično je s favoriziranim internetskim stranicama, često ih ljudi grupiraju kako bi se lakše snašli. Pa su one za medije pod jednom grupom, one za zabavu pod drugom, one za nešto treće pod trećom... Na identičan način mogu se grupirati i tabovi, što onima koji nikad ne gase internetske preglednike itekako znači. Ili, ako ih jednostavno konstantno otvaraju da stanu gdje su bili prilikom posljednjeg zatvaranja.

Također, ta mogućnost otklanja onu nepreglednost koja postoji kad je previše tabova otvoreno na samom vrhu. Teško je više znati gdje je što, lako se pogubiti i lako je pogriješiti prilikom posla, posebno ako treba nešto napraviti u brzini. A i u takvom omanjem kaosu postoji svojevrsna organizacija.

Jer, neki korisnici otvore po nekoliko novih prozora i u njima određene skupine tabova, pa uvijek znaju gdje se što nalazi. Samo, za to treba imati memoriju, kako bi se sve upamtilo. Na ovaj način koji predstavlja Chrome, browser pamti umjesto korisnika, kojem je dovoljno samo kreirati grupu i u nju "pospremiti" željene tabove.

A kreiranje tabova obavlja se desnim klikom na tab i potom ga se doda u željenu grupu, koja je kreirana prije. Uz to, moguće je i dodijeliti boju grupama pa da se još lakše možete snaći pri radu. Naravno, tabovi se mogu postavljati iz grupe u grupu povlačenjem.

Nije Chrome prvi koji se ovoga dosjetio, ta čas pripada browseru Vivaldi. Ali, dok taj preglednik ima omanji broj korisnika, Chrome ih ima oko dvije milijarde...URL članka Google dodaje tab grupe u Chrome