Facebook želi samostalne aplikacije

Mark Zuckerberg izjavio je kako u budućnosti očekuje da Facebook razvije više usluga koje bi omogućile korisnicima da dijele svoje sadržaje. Njegova želja je da se naprave odvojene i samostalne aplikacije kao što su Instagram i Messenger. Instagram se tako pokazao prilično popularan, pogotovo među mlađim korisnicima koji su se preselili s Facebooka na tu platformu.

Messenger je dobio kvalitetan "remont" protekle godine uključujući otklanjanje od Facebook brandinga i trenutno je najviše korištena aplikacija za slanje poruka u SAD-u na iOS platformi. U budućnosti, čini se kako se Facebook želi usredotočiti na područje koje se zove" personalizirane novine " te želi odvojiti tu aplikaciju od Facebooka.

Podaci pokazuju kako korisnici žele više Breaking News priča. Da bi se mogli natjecati s "personaliziranim novinama" kao što su Pulse, Flipboard ili Circa, Facebook je počeo lagano ubacivati vijesti na news feed od korisnika. Facebook se želi angažirati i u nekim drugim područjima kao što je kalendar i search značajka te bi i u tom području željeli napraviti samostalne aplikacije.URL članka Facebook želi samostalne aplikacije