Facebook u 2020. dosegao 2,8 milijardi korisnika

Društvene mreže odigrale su veliku ulogu tijekom pandemije koronavirusa i bile jedno od glavnih sredstava za komunikaciju, ako ne i glavno. U cijeloj toj situaciji, naravno, najkorišteniji je bio Facebook, zajedno sa svim pripadajućim mu platformama - Instagram, Messenger i WhatsApp.

Ali, kad gledamo baš Facebook kao društvenu mrežu, možemo vidjeti da je u 2020. uspio stići do 2,8 milijardi aktivnih korisnika mjesečno i do prihoda od 85,9 milijardi američkih dolara, što je rast od 20 posto u odnosu na 2019. Dakle, cijeli onaj pokret najvećih kompanija koje su se prestale oglašavati na Facebooku apsolutno nimalo nije naštetio toj društvenoj mreži.

Kako pokazuje Buy Share u daljnjoj analizi, Facebook najviše aktivnih korisnika ima u Indiji - 320 milijuna. Slijede Sjedinjene Američke Države s njih 190 milijuna, Indonezija sa 140 milijuna, Brazil sa 130 milijuna, Meksiko ih ima 93 milijuna, Filipini 83 milijuna... Da Kinezi imaju pristup Facebooku tad bi se brojka aktivnih korisnika zasigurno povećala za pola milijarde do milijardu na mjesečnoj razini.

Kroz sve te pokazatelje vidi se da je na godišnjoj razini Facebook dobio čak 300 milijuna novih korisnika, što je u trenucima kad se činilo da je dosegnut vrhunac te društvene mreže itekako značajna brojka. I daje do znanja da prostora za rast itekako ima, posebno u zemljama koje su donedavno bile slabo razvijene i u zemljama koje se tek razvijaju.

Stoga, otpisivati Facebook u bilo kojoj varijanti iznimno je krivo, a u poslovnom smislu i štetno. To što pokoji tinejdžer napušta platformu ništa ne znači u konačnici, kao što nije značilo ni kad su je napustili najbogatiji, kao što, nažalost, nije previše značilo ni kad su u Australiji blokirane objave svih tamošnjih medija.

Mark Zuckerberg stvorio je giganta koji ovisi o malo kome. Barem u kratkoročnom smislu.URL članka Facebook u 2020. dosegao 2,8 milijardi korisnika