Facebook oglašavanje dolazi i u vanjskim mobilnim aplikacijama

Facebook je objavio kako je počeo s testiranjem Facebook oglasa u vanjskim mobilnim aplikacijama. Za sada nema previše detalja o programu, ne zna se koje će se vrste podataka koristiti za ciljanje oglasa i kako će ti oglasi će zapravo izgledati.

Sriram Krishnan iz Facebooka izjavio je kako su imali izazov kada su prvi puta integrirali oglase u Facebookovu mobilnu verziju, a u ovom trenutku su spremni istu tu stvar napraviti i u third-party aplikacijama. Naglasio je kako žele proširiti Facebookovo bogato targetiranje i to sve u vidu poboljšanja relevantnosti oglasa.

Također, žele pružiti  veći doseg za Facebookove oglašivače, a samim time bi razveselili developere da više zarade od svojih aplikacija. Nije tajna kako Facebook želi zauzeti vodeću poziciju u oglašavanju, a posebice želi istisnuti Google - svojeg najvećeg konkurenta.

Bilo je ranijih špekulacija o takvoj mreži kada je Facebook počeo prikazivati oglase na Zynga.com 2012. godine. U to vrijeme, Josh Constine iz TechCruncha priznao je kako bi bilo velikih problema oko privatnosti te da se trebamo pripremiti za Facebook oglase po cijelom Internetu.URL članka Facebook oglašavanje dolazi i u vanjskim mobilnim aplikacijama