Blažena, kromirana tišina!

Svi oni koji prilikom pregledavanja Interneta u tabovima imaju istovremeno otvoreno više stranica (a pod više se najčešće smatraju brojke od 20 i više), zasigurno će cijeniti novi dodatak koji će se uskoro pojaviti u popularnom Googleovom pregledniku Chrome.

Naime, korisnici koji pripadaju u navedenu kategoriju s više otvorenih stranica sigurno su ne jednom naletjeli na stranicu koja uključuje zvukovnu komponentu, a koja se može aktivirati tek kad se prebace na neki drugi tab ili otvore gomilu drugih stranica. Kada nakon toga počnu neželjeni zvukovi ili glazba, jedino je rješenje bilo ručno proći kroz sve otvorene stranice i pokušati identificirati onu koja je počela vršiti audio torturu.

Kako bi se tome stalo na kraj najnovija testna inačica Chrome preglednika uključuje mali vizualni indikator koji pokazuje koji tab (odnosno stranica) generira zvukove, omogućujući korisnicima da znatno brže i točnije eliminiraju eventualne neželjene izvore buke.

Svi oni koji u praksi žele iskušati ovu novu funkcionalnost mogu preuzeti najnoviju Canary ( https://www.google.com/intl/en/chrome/browser/canary.html ) ili Chromium ( http://commondatastorage.googleapis.com/chromium-browser-continuous/index.html ) testnu inačicu preglednika, a za sve one koji ne žele eksperimentirati sa softverom u razvoju tu je YouTube video ( http://www.youtube.com/watch?v=ScnzCngiXZc ) koji pokazuje kako to izgleda u akciji. S vremenom će se detekcija zvukova u tabovima pojaviti i u redovitim inačicama Chrome preglednika.URL članka Blažena, kromirana tišina!