OGLAŠIVAČKA INDUSTRIJA

Potrošnja na digitalni video u SAD-u nadmašuje TV oglase

Potrošnja na digitalni video u SAD-u nadmašuje TV oglase
Depositphotos

Tržište oglasnih formata pokretnih slika razvija se od linearne televizije prema digitalnim video formatima kao što su streaming, aplikacije i društveni mediji.

Prema podacima iz Statista Market Insights, procjenjuje se da će potrošnja u SAD-u na digitalne videooglase ove godine dosegnuti gotovo 85 milijardi dolara - više od oko 59 milijardi američkih dolara koji će oglašivači u SAD-u potrošiti na tradicionalno TV oglašavanje.

Potrošnja na digitalne videooglase naglo je porasla u posljednjih nekoliko godina, pretekavši pritom neznatno opadajuću potrošnju na TV oglase. Jaz između dva tržišta nastavit će rasti. Situacija u SAD-u odražava međunarodna kretanja, potpomognuta time što je tržište oglašavanja u toj zemlji s određenom razlikom najveće na svijetu.

TV i video oglašavanje odnosi se na formate oglašavanja pokretnih slika koji se prenose putem tradicionalnih TV kanala, kao i u svim oblicima digitalnih video kanala. Tradicionalno TV oglašavanje pokriva sve troškove oglašavanja na plaćenim i besplatno distribuiranim TV pružateljima i mrežama, kao i digitalno distribuiranim i zemaljskim TV mrežnim operaterima.

Digitalno videooglašavanje, s druge strane, uključuje formate oglašavanja kao što su videozapisi temeljeni na webu, videozapisi temeljeni na aplikacijama, kao i videozapisi na društvenim medijima i aplikacijama za strujanje koji se vide na zaslonima računala, pametnim telefonima, tabletima i drugim uređajima povezanim s internetom.