ICTbusiness TV: Sajam IFA pokazao da se može

Ove godine zaista ništa nije bilo normalno, sajmovi i konferencije su otkazani, jednostavno ništa se nije događalo, nije se putovalo. Ove godine zadnji veliki sajam prije pandemije bio je CES u Las Vegasu koji je već za sljedeću godinu otkazan, MWC u Barceloni je otkazan, a sljedeće godine pomaknut je na kraj lipnja, nije bilo niti Gamescoma. Niti domaćih konferencija. Jednostavno godina koja je po svemu posebna, da o zaključavanju niti ne pričamo.

Stoga je odluka organizatora sajma IFA u Berlinu mnoge iznenadila, ali i razveselila. Ipak će se nešto događati, ali u posebnim uvjetima. Kako je to zaista u njemačkoj izgledalo – tipično jednostavno, strogo i kontrolirano okruženje koje je posljedica odluke organizatora da još u travnju krene s organizacijom sajma koji je pretvoren upravo u ono što Berlin Messe kao organizator odnosno sajma IFA organizira – IFA GPC – odnosno IFA Global Press Conference. To je postao sajam IFA 2020 u rujnu i još k tome je postao Special Edition. I to je doista i bio. Nedostajale su gužve, pune hale odnosno njih čak 27, večernji koncerti. Sve je bilo svedeno na svega četiri hale, dvorane gdje su se u ovoj krizi pod mjerama održavale konferencije i mali štandovi samo manjeg dijela tvrtke koje inače posjećuju Berlin u rujnu.

Kako su nam potvrdili organizatori sajma koncept IFA 2020 razvijen je u uskoj suradnji s javnozdravstvenim vlastima u Njemačkoj kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost svih sudionika, potvrdili su nam nekoliko puta i sami organizatori. Organizatori su se tako morali pobrinuti za to da se uspostave socijalna distanca, pažljiva kontrola okupljenih i ostale učinkovite javne higijenske mjere. Kao rezultat toga, IFA 2020 nije bila otvorena za javnost.

 URL članka ICTbusiness TV: Sajam IFA pokazao da se može