ICTbusiness TV: Razvoj tržišta ovisi o ulaganjima

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije zanimljive priče koje govore o važnosti ulaganja, analize tržišta i razvoja poslovanja. Da mnogi će reći pa to je svima opće poznato, no možda su ovo primjeri koje vrijedi poslušati.

U prvom dijelu emisije razgovaramo s Igorom Strejčekom koji je iz Erste Banke prešao u Microblink i koji govori o tome kako nastavljaju rast zahvaljujući ulaganjima, kreću s novim zapošljavanjima. Iznimno zanimljiv sugovornik bogatog iskustva ističe kako imaju globalno konkurentne proizvode. Za realizaciju ambicioznih planova iz Microblinka najavljuju i udvostručenje broja stručnjaka. Kompanija trenutno ima 111 stalno zaposlenih, a samo prošle godine pridružilo im se više od 50 novih ljudi. Prošle su godine prihode povećali 30 posto.

Kako ističe Strejček nastavit će kontinuirano pojačavati tim za umjetnu inteligenciju, koji je trenutno sa 70 ljudi među najjačima u Europi, a nove zaposlenike tražit će i u ostalim dijelovima kompanije. Najveći dio zapošljavanja odnosi se na ured u Zagrebu, koji će ostati glavni razvojni centar za AI tehnologiju, a u širenju na globalnom tržištu oslanjaju se i na ured u New Yorku.

U drugom dijelu emisije razgovarali smo nakon otvaranja nove velike trgovine Linksa s predsjednikom Uprave Vlatkom Škaricom koji pojašnjava kako su u ovoj 15 milijuna kuna vrijednoj investiciji zaposlili 25 novih djelatnika.

Važna je prilagodba tržištu, ističe Škarica i dodaje kako je tvrtka je prošle godine ostvarila svoj povijesni financijski rezultat. Prihod je iznosio gotovo 325 milijuna kuna što je 40 posto više u odnosu na 2019. godinu. Škarica objašnjava kako su na početku pandemije uspjeli stvoriti velike zalihe i prebaciti gotovo 70 posto prometa preko web shopa, a kupci su znali cijeniti brze rokove isporuke od svega par sati ili sljedećeg dana.URL članka ICTbusiness TV: Razvoj tržišta ovisi o ulaganjima