ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.

Upravo stoga u prvom dijelu emisije razgovaramo s Dilip Bhatiom, Chief Customer Experience Officer and Vice President of User & Customer Experience iz Lenovo. On ističe kako se tržište okreće računalima koja se sve više u poslovnom i privatnom segmentu prilagođava potrebama korisnika i to potrebama za koje je vidljivo da su se jako promijenile zbog krize u posljednjih više od godinu dana.

U drugom dijelu emisije donosimo priču o prvoj velikoj konferenciji koja je održana u krizi koja još uvijek traje, a riječ je Weekend Media Festivalu i razgovaramo s Tomom Ricovim organizatorom WMF-a i Mariom Petrovićem iz Millenium Promocije koji govori o ključnim temama iz svijeta odnosa s javnošću, marketinga, oglašavanja koje smo mogli čuti na WMF-u u Rovinju.