ICTbusiness TV: Nova rješenja i mogućnosti

Nastavljamo s našim serijalom emisija koje prate najveći sajam mobilnih tehnologija MWC 2022. koji je održan krajem veljače i početkom ožujka, a nama je nakon krize donio mogućnost da porazgovaramo s mnogobrojnim domaćim i stranim tvrtkama koje su odlučile doći u Barcelonu.

U ovoj emisiji donosimo razgovor s jednim od osnivača Microblinka Juricom Cerovcem koji govori o dolasku na sajam, rastu kompanije, novim rješenjima i tehnologijama koje su danas osnovica njihova poslovanja.

Inače, Microblink koji razvija napredna rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji čiju tehnologiju koristi preko 100 milijuna ljudi u više od 60 zemalja svijeta, zahvaljujući uspješnoj transformaciji organizacijskog modela i razvoju novih globalno uspješnih rješenja, dodatno je ubrzala rast te je u posljednjih godinu dana više no udvostručila broj zaposlenih, na njih 300, u svoja dva ureda, u Zagrebu i New Yorku.

Porazgovarali smo i s Ivanom Vidakovićem iz AIR RMLD-a koji se bave dronovima i kojima dolazak 5G mreža otvara nove mogućnosti poslovanja i stvaranje novih rješenja u segmentu bespilotnih letjelica.

U ovoj emisiji donosimo i razgovor s Tomislavom Bošnjakovićem iz Identyuma koji su nedavno zajedno sa Spanom i Karfijamom osnivaju tvrtku Fintech Digital Services. Na MWC-u Identyum je predstavio svoje rješenje digitalnog identitet odnosno digitalno ID walleta.

U drugom dijelu emisije o budućnosti bankarskog sustava i aplikacija, rješenja i sigurnosti razgovarali smo s članom Uprave Asseco Hrvatska Viktorom Olujićem.

Na kraju emisije o situaciji u telekom sektoru razgovarali smo Zoranom Korečićem iz Bankaia, tvrtke koja se bavi veleprodajom i rješenjima u telekom sektoru.

 URL članka ICTbusiness TV: Nova rješenja i mogućnosti