ICTbusiness TV: MWC 2022 pokazao smjer razvoja industrije

Najveći sajam koji prati telekom industriju segmentu mobilne telefonije i rješenja koja se baziraju na brzom pristupu Internet održan je krajem veljače i početkom ožujka u Barceloni, a ovo je samo prva u nizu TV emisija koje ekskluzivno donosimo s MWC 2022.

U prvoj emisiji razgovarali smo s Hanna Maurer Sibley iz Ericssona koja govori o implementaciji privatnih 5G mreža. Jedna od primjena 5G mreža, po čemu se ova nova generacija mobilne telefonije razlikuje od prijašnjih generacija svakako su privatne mreže koje se mogu primjenjivati u gradovima, javnoj upravi, industriji, obrazovanim institucijama.

O istraživanju i razvoju, ali i rješenjima koja dolaze iz Ericsson Nikole Tesle govorio je Milan Živković, direktor strategije i razvoja poslovanja koji ističe snagu kompanije u segmentu istraživanja jer imaju jedan od najvećih timova. Prema njegovim riječima sudjeluju u razvoju 5G infrastrukture.

Globalno tržište 5G tehnologije procijenjeno je na 5,13 milijardi dolara u 2020., a predviđa se da će dostići 797,80 milijardi dolara do 2030., uz prosječan godišnji rast  (CAGR) od 65,8 posto od 2021. do 2030. godine. Podsjetimo, 5G je sljedeća generacija mobilne tehnologije koja će osigurati brzu i pouzdanu komunikaciju uz ultra niske razine kašnjenja.

U drugom dijelu emisije razgovaramo s Matijom Ražemom, Mijom Soldinom i Ivanom Ostojićem iz Infobipa koji govore o proizvodima, suradnji s telekomima, ali i viziji Infobipa kada je riječ o rješenjima koja potiču digitalnu transformaciju.

 URL članka ICTbusiness TV: MWC 2022 pokazao smjer razvoja industrije