ICTbusiness TV: Kriza pogurala PC tržište, IoT rješenja nastavljaju rast

Ovogodišnja velika svjetska kriza pokazala je važnost korištenja tehnologije i nakon podosta vremena pogurala je rast tržišta osobnih računala. Tržište osobnih računala i tableta po pitanju isporuka zabilježilo je rast i drugi kvartal zaredom. Riječ je o ukupno 124,5 milijuna uređaja, odnosno, 23 posto boljem rezultatu no prošle godine. Na prvom mjestu u takvoj situaciji jest Lenovo s 23,5 milijuna isporučenih uređaja, Apple je drugi s 22,1 milijuna, a HP, Dell i Samsung čine preostalu trojku među pet najvećih proizvođača svijeta.

Upravo stoga smo i razgovarali s Dilipom Bhatiom koji je potpredsjednik kompanije za globalni marketing, korisničko iskustvo u Lenovo Intelligent Devices Groupu (Vice President of Global Marketing, User and Customer Experience within the Lenovo Intelligent Devices Group) koji govori o ovoj po svemu čudnoj godini, stanju na tržištu i očekivanjima Lenova.

Drugi dio emisije posvećen je internetu stvari i rješenjima koja su na njemu bazirana o čemu smo razgovarali s Tomislavom Lekićem iz tvrtke Holosys koja se već dugi niz godina bavi projektiranjem i proizvodnjom uređaja za daljinsko očitavanje.URL članka ICTbusiness TV: Kriza pogurala PC tržište, IoT rješenja nastavljaju rast