ICTbusiness TV: Kreće nova sezona

ICTbusiness TV: Kreće nova sezona

Upravo krećemo u već sedmu sezonu ICTbusiness TV-a i nakon prošlogodišnje sezone kada događanja nije bilo, kada su bila zatvaranja, rad od kuće, bolje rečeno rad od bilo kuda gdje se stiglo u ovoj sezoni očekujemo da će se to promijeniti. Neka događanja smo već pripremili i to će te vidjeti u narednim emisijama. Pritom za početak listopada pripremamo i novu ICTbusiness TV emisiju koja će biti drugačija, a trudit ćemo se da u nju uvijek pozovemo zanimljive goste. No to neka ostane iznenađenje još neko vrijeme.

U ovoj TV emisiji nam gostuje Ratko Mutavdžić regionalni tehnički direktor Microsofta koji govori o trendovima koji su danas vidljivi u industriji, koje su ključne tehnologije ali prije svega rješenja na kojima se bazira današnji IT te što nas čeka u budućnosti. Malo tko, poput Ratka Mutavdžića ima široki pogled i na trendove kada je riječ o cloud based rješenjima, uslugama u oblaku.

U drugom dijelu emisije razgovaramo s Domagojem Dolinšekom, osnivačem PlanRadara, softverskog rješenja namijenjenog ubrzanju procesa u građevinskom sektoru. Njegovo viđenje građevinske industrije, ali i rad u njoj doveli su ga kako sam kaže do potrebe da se stvori rješenje poput PlanRadara. On sam ističe kako imaju velike planove za širenjem.