ICTbusiness TV: Kako izvoziti u Veliku Britaniju

ICTbusiness TV: Kako izvoziti u Veliku Britaniju

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić

Veliko okupljanje izvoznika softvera – CISEx Friday pokušalo je donijeti dašak Otoka u zagrebački klub History, a svima koji nisu mogli doći u ekskluzivnom videu ICTbusiness TV-a donosimo kako je to izvoziti u Veliku Britaniju, kako otvoriti firmu, što tu može pomoći gospodarska diplomacija, a što HAMAG-BICRO.

O otvaranju tvrtke u Velikoj Britaniji, nalaženju poslovnih prilika, porezima, uredima i mnogim drugim zanimljivostima govorili su iz prve ruke Dženan Lojo iz TIS-a koji je tamo otvorio Bluebird IT Solutions te Damir Sabol osnivač PhotoPaya, Photo Matha.

Kako gospodarska diplomacija može pomoći govorila je Helena Majetić iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova koja je jedno vrijeme i radila u veleposlanstvu u Londonu. O British Business Centre Croatia kojem je primarni cilj pomaganje britanskim tvrtkama i investitorima u Hrvatskoj, a koji će se baviti i pomaganjem hrvatskih tvrtku u Velikoj Britaniji govorili su njegova predsjednica Vedrana Linka i za ICT zadužen Ivo Špigel iz Perpetuuma.

Na kraju, prije okruglog stola na temu „Poslovanje u UK“ kojeg je vodio potpisnik ovih redaka i glavni urednik ICTbusiness.info Dražen Tomić, predstavljeni su i projekti HAMAG-BICRO koji trebaju pomoći poduzetnicima da brže i jednostavnije uz „sredstva koja su ionako već uplatili u proračun“ ostvare svoje ciljeve, inovacije i izvoz.

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

ICTbusiness TV: Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

02.12.2021.

U vrijeme krize, koja još uvijek traje, ovo je bila jedna od najizazovnijih emisija, a kako stvari stoje to će se i nastaviti. U ovoj emisiji donosimo priču o Aircashu koji je institucija za elektronički novac, s dozvolom izdanom od Hrvatske narodne banke te upisana u središnji registar koji vodi European Banking Authority (EBA), slijedom čega je ovlaštena pružati usluge povezane s izdavanjem elektroničkog novca na području cijele Europske unije.

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

11.11.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

28.10.2021.

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.