ICTbusiness TV: Kako izvoziti u Veliku Britaniju

ICTbusiness TV: Kako izvoziti u Veliku Britaniju
Dražen Tomić, Damir Brkić

Veliko okupljanje izvoznika softvera - CISEx Friday pokušalo je donijeti dašak Otoka u zagrebački klub History, a svima koji nisu mogli doći u ekskluzivnom videu ICTbusiness TV-a donosimo kako je to izvoziti u Veliku Britaniju, kako otvoriti firmu, što tu može pomoći gospodarska diplomacija, a što HAMAG-BICRO.

O otvaranju tvrtke u Velikoj Britaniji, nalaženju poslovnih prilika, porezima, uredima i mnogim drugim zanimljivostima govorili su iz prve ruke Dženan Lojo iz TIS-a koji je tamo otvorio Bluebird IT Solutions te Damir Sabol osnivač PhotoPaya, Photo Matha.

Kako gospodarska diplomacija može pomoći govorila je Helena Majetić iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova koja je jedno vrijeme i radila u veleposlanstvu u Londonu. O British Business Centre Croatia kojem je primarni cilj pomaganje britanskim tvrtkama i investitorima u Hrvatskoj, a koji će se baviti i pomaganjem hrvatskih tvrtku u Velikoj Britaniji govorili su njegova predsjednica Vedrana Linka i za ICT zadužen Ivo Špigel iz Perpetuuma.

Na kraju, prije okruglog stola na temu „Poslovanje u UK“ kojeg je vodio potpisnik ovih redaka i glavni urednik ICTbusiness.info Dražen Tomić, predstavljeni su i projekti HAMAG-BICRO koji trebaju pomoći poduzetnicima da brže i jednostavnije uz „sredstva koja su ionako već uplatili u proračun“ ostvare svoje ciljeve, inovacije i izvoz.