ICTbusiness TV: Inovacijski inkubator, prvih 30 godina i nove bankarske usluge

Početak nove ICTbusiness TV emisije rezerviran je za razgovor s predsjednikom Uprave Poslovne inteligencije Držanom Oreščaninom koji govori o stanju na tržištu, ali i ambicioznim planovima stvaranja inovacijskog centra koji bi trebao započeti s radom početkom 2021. On ističe kako inkubator i inovacijski centar prostirati na 450 četvornih metara bavit će se analitikom i umjetnom inteligencijom.

Jedan od tehnoloških lidera na regionalnom tržištu osnovan je 1990. godine u Dubrovniku te tako sada obilježava 30 godina uspješnog poslovanja. Upravo o tome razgovarali smo s Goranom Carom predsjednikom Uprave Combisa.  Podsjetimo, Combis je prije deset godina postao dio HT grupe.

O novoj usluzi Erste banke razgovaramo s Igorom Strejčekom, direktor Sektora direktnih kanala koji ističe da je njihova digitalna platforma George osim boljeg i kvalitetnijeg korisničkog iskustva unutar mobilnog i internetskog bankarstva predstavlja i platformu za inovacije  kroz koju će se u budućnosti kontinuirano uvoditi nove mogućnosti. Na razini Erste grupe George je prisutan već nekoliko godina, a u Austriji, Češkoj, Slovačkoj i Rumunjskoj aktivno ga koristi više od 5 milijuna korisnika.

 URL članka ICTbusiness TV: Inovacijski inkubator, prvih 30 godina i nove bankarske usluge