ICTbusiness TV: IFA pokazala novitete potrošačke industrije

ICTbusiness TV: IFA pokazala novitete potrošačke industrije

Foto: Goran Matošević, Dražen Tomić / Tomich Productions

Ove godine je sajam IFA 2022 u Berlinu početkom rujna okupio više od 1100 izlagača iz 46 zemalja na 151 000 kvadratnih metara. Iako to još uvijek nisu brojke prije krize sajam je pokazao svoju žilavost. Važnost sajama IFA je u posjetiteljima i više od 2,5 tisuća novinara iz cijelog svijeta koliko ih je ove godine došlo u Berlin.

Ono što sajam IFA čini posebnim jest da od ukupno 250.000 tisuća posjetitelja koliko je bilo 2019. godine gotovo polovina njih su poslovni posjetitelji jer je berlinski sajam ipak i najvažnije poslovni sajam. Sajam IFA 2022. ove godine imao ih je ipak manje i to 161 tisuću.

Na početku emisije razgovarali smo s dr. Sarom Warneke koja je direktoica ffu-a, njemačkog udruženja za potrošačku elektroniku koji su i suroganizatori sajma koja govori o trendovima na tržištu.

Ove godine sajam IFA bio je mjesto novih susreti, ali kako ističe David Ruetz potpredsjednik za sajam IFA, gotovo da nema kineskih posjetitelja zbog visokih pandpandemijskih restrikcija.

U drugom dijelu emisije pričamo s Tomom Butlerom iz Lenova koji govori o transformaciji industrije i okretanju zelenim tehnologijama, ali i novim proizvodima za povećanje produktivnosti.

Za kraj emisije tu je razgovor s s Benjaminom Braunom, CMO-om Samsunga za Europu koji govori o novoj viziji kompanije za umreženost i održivost.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: WMF pokazao smjer razvoja komunikacijske industrije

ICTbusiness TV: WMF pokazao smjer razvoja komunikacijske industrije

06.12.2022.

Weekend Media Festival ima moć privlačenja ljudi već 15 godina, unatoč tome što su, kako sami organizatori tvrde, na samom početku ove priče zamislili nešto što je trebalo biti puno manje i kraće. Međutim, kako ističe Tomo Ricov, s kojim smo razgovarali za ICTbusiness TV, 15 godina kasnije WMF je postao najveća regionalna komunikacijska konferencija. Ove su godine napravili sintezu čak dvaju festivala, te smo stoga ponosni što smo u Rovinju ugostili međunarodni festival kreativnosti Golden Drum, ističe Ricov.

ICTbusiness TV: Najveća domaća IT konferencija Infobip Shift

ICTbusiness TV: Najveća domaća IT konferencija Infobip Shift

30.11.2022.

Nakon što je prije svega zbog promjena posljednjih godina zauvijek nestala dotad najveća domaća IT konferencija WinDays, a slično se dogodilo i s nekoliko manjih konferencija uvjerljivo najvećom postaje i ostaje Infobip Shift.

ICT na Ti:  Digitalizacija prodaje automobila

ICT na Ti: Digitalizacija prodaje automobila

29.11.2022.

Neostar je od početka najavljivao da će platforma postati eko-sustav za rabljena vozila koji će ponuditi cjelovito digitalizirano iskustvo kupnje, prodaje i održavanja automobila, ističe Dimitrije Trbović u novoj ICT na Ti televizijskoj emisiji.