ICTbusiness TV: IFA pokazala novitete potrošačke industrije

ICTbusiness TV: IFA pokazala novitete potrošačke industrije
Goran Matošević, Dražen Tomić / Tomich Productions

Ove godine je sajam IFA 2022 u Berlinu početkom rujna okupio više od 1100 izlagača iz 46 zemalja na 151 000 kvadratnih metara. Iako to još uvijek nisu brojke prije krize sajam je pokazao svoju žilavost. Važnost sajama IFA je u posjetiteljima i više od 2,5 tisuća novinara iz cijelog svijeta koliko ih je ove godine došlo u Berlin.

Ono što sajam IFA čini posebnim jest da od ukupno 250.000 tisuća posjetitelja koliko je bilo 2019. godine gotovo polovina njih su poslovni posjetitelji jer je berlinski sajam ipak i najvažnije poslovni sajam. Sajam IFA 2022. ove godine imao ih je ipak manje i to 161 tisuću.

Na početku emisije razgovarali smo s dr. Sarom Warneke koja je direktoica ffu-a, njemačkog udruženja za potrošačku elektroniku koji su i suroganizatori sajma koja govori o trendovima na tržištu.

Ove godine sajam IFA bio je mjesto novih susreti, ali kako ističe David Ruetz potpredsjednik za sajam IFA, gotovo da nema kineskih posjetitelja zbog visokih pandpandemijskih restrikcija.

U drugom dijelu emisije pričamo s Tomom Butlerom iz Lenova koji govori o transformaciji industrije i okretanju zelenim tehnologijama, ali i novim proizvodima za povećanje produktivnosti.

Za kraj emisije tu je razgovor s s Benjaminom Braunom, CMO-om Samsunga za Europu koji govori o novoj viziji kompanije za umreženost i održivost.