ICTbusiness TV: e-Škole, PayPal, Adacta, legalni softver

ICTbusiness TV: e-Škole, PayPal, Adacta, legalni softver

U novoj ICTbusiness TV emisiji koja je pred vama donosimo vam niz zanimljivih reportaža, razgovora. Prije svega tu je veliki projekt e-Škola koji se djelomično financira novcem europskih fondova i koji treba omogućiti digitalizaciju školstva u kojoj će nove tehnološka rješenja prije svega IT biti osnova za lakše stjecanje znanja.

Tu je i razgovor s direktorom Adacte Krešimirom Mlinarićem o stanju na domaćem ERP tržištu koji govori i o softverskim rješenjima koje danas tvrtke traže.

Porazgovarali smo i tijekom OMGcommerce konferencije s Mattom Komorowskim iz PayPala o budućnosti online trgovine i plaćanja. O toj temi govore i iz PBZ Carda koji je na tržište pustio novu uslugu beskontaktnog plaćanja u kojoj mobitel postaje kreditna kartica. I na kraju tu je i razgovor s Kristinom Posavec iz MUP-a, te Ivanom Jurin Puhalo, vanjskom savjetnicom BSA o nelicenciranom odnosno nelegalnom softveru i problemima koji onda mogu nastati.

Još iz kategorije

ICTbusiness TV:  Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

ICTbusiness TV: Elektronički novac i promjene u poslovima u budućnosti

02.12.2021.

U vrijeme krize, koja još uvijek traje, ovo je bila jedna od najizazovnijih emisija, a kako stvari stoje to će se i nastaviti. U ovoj emisiji donosimo priču o Aircashu koji je institucija za elektronički novac, s dozvolom izdanom od Hrvatske narodne banke te upisana u središnji registar koji vodi European Banking Authority (EBA), slijedom čega je ovlaštena pružati usluge povezane s izdavanjem elektroničkog novca na području cijele Europske unije.

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

11.11.2021.

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

ICTbusiness TV:  PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

ICTbusiness TV: PC tržište nastavlja rast, WMF pokazao smjer industrije

28.10.2021.

Tržište osobnih računala nastavilo je u pozitivnom smjeru i kroz treći kvartal ove godine, koji bilježi 84,1 milijuna pošiljki i rast od jedan posto na godišnjoj razini, navodi Gartner u izvještaju. Iako taj rast nije na razini prošlogodišnjeg, kad se povećala potreba za računalima zbog pandemije koronavirusa, raduje što su rezultati u ovom kvartalu bolji no prije godinu dana u isto vrijeme, kad se činilo da idu u rekordnom smjeru. Tržište osobnih računala u Europi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) poraslo je 12,7 posto u trećem kvartalu ove godine i doseglo 24,4 milijuna isporuka, navodi IDC u svom najnovijem izvješću.