ICTbusiness TV: Domaća proizvodnja televizora, dronovi i Internet stvari

ICTbusiness TV: Domaća proizvodnja televizora, dronovi i Internet stvari

Pred vama je pedeseta jubilarna emisija ICTbusiness TV-a koja donosi nekoliko vrlo zanimljivih tema s domaćeg ICT tržišta. Prije svega tu je priča o M SAN-ovom ulaganju od 4,48 milijuna kuna u novu proizvodnu liniju za LED televizore u sklopu proizvodnog pogona koji se nalazi u Rugvici pored Zagreba. U sklopu velikog M SAN-ovog distributivnog centra i skladišta proširena je već postojeća liniju za proizvodnju LED TV uređaja vlastite robne marke Vivax i započela je proizvodnja LED ekrana.

Osim toga tu je i priča o dronovima i prvome Drone Festu, konferenciju koju je organizirala tvrtka IN2 i koja je pokazala mnoge probleme u komercijalnoj primjeni dronova od video snimanja, pa sve do primjene u poljoprivredi, nadzoru prometne i energetske infrastrukture.

Velika tema u svijetu je i Internet stvari (IoT) o čemu smo razgovarali i na Cisco konferenciji u Puli s Petr Pavluom, no možda je još bolje IoT pokazati na primjeru pilot projektu koji su zajednički u Dubrovniku proveli Hrvatski Telekom, Deutsche Telekom i Cisco uz veliku podršku lokalne uprave.