ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

Na početku emisije razgovaramo s Damirom Zecom, bivšim direktorom IBM Hrvatska, a danas poslovnim konzultantom koji među ostalima ističe kako lideri u tehnološkim kompanijama i tehnolozi imaju različito viđenje digitalne transformacije, primjene tehnologije u svakodnevnom poslovanju.

U drugom dijelu emisije razgovarali smo s Franom Šesnićem o ZICERU koji ističe gdje su danas i kakvi su im planovi. Zagrebački inovacijski centar daje poseban naglasak na omogućavanje tvrtkama sve infrastrukture za razvoj inovativnih visokotehnoloških proizvoda. Put od stvaranja ideje do njezine realizacije ostvaruje se kroz pomno osmišljene programe inkubacije i akceleracije. ZICER-ovi stanari uz moderne modularne urede, vrhunske laboratorije i ostalu poticajnu infrastrukturu lakše savladavaju svoje startup izazove, objašnjava Šesnić.

Edukacije i savjetovanja usmjerene unapređenju poduzetničkih kompetencija sadašnjih i potencijalnih zagrebačkih poduzetnika svih profila provode se u ZICER Plavom uredu – Poduzetničkom centru grada Zagreba, pojašnjava Šesnić.

Kako pronaći svoje mjesto u digitalnoj transformaciji, što promijeniti, kako se prilagoditi za ICTbusiness TV govori Damir Zec, poslovni konzultant, inače nekadašnji direktor IBM Hrvatska i pokretač i direktor nekoliko vrlo uspješnih tehnoloških projekata.

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Tehnologije donose velike promjene

ICTbusiness TV: Tehnologije donose velike promjene

23.06.2022.

Kao futuristica iz Silicijske doline koja se bavi prepoznavanjem tehnoloških prilika za Nokiju i njene korisnike, Leslie Shannon govori o onome što nas čeka u budućnosti, ističe za ICTbusiness TV.

ICT na Ti: Microblink proveo unutarnju transformaciju i nastavlja rast

ICT na Ti: Microblink proveo unutarnju transformaciju i nastavlja rast

13.06.2022.

Microblink koji razvija napredna rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji čiju tehnologiju koristi preko 100 milijuna ljudi u više od 60 zemalja svijeta, zahvaljujući uspješnoj transformaciji organizacijskog modela i razvoju novih globalno uspješnih rješenja, dodatno je ubrzala rast te je u posljednjih godinu dana više no udvostručila broj zaposlenih, na njih 300, u svoja dva ureda, u Zagrebu i New Yorku, a do kraja ove godine cilj je imati oko 400 zaposlenika, ističe za ICTbusiness.info u emisiji ICT na Ti Igor Strejček, globalni potpredsjednik za operativne poslove i direktor za Hrvatsku.

ICTbusiness TV: Velika važnost ulaganja u infrastrukturu

ICTbusiness TV: Velika važnost ulaganja u infrastrukturu

03.06.2022.

Ulaganja u 5G infrastrukturu vrlo su velika, a kako za ICTbusiness TV govori predsjednik Uprave Telemach Hrvatska i Slovenija Adrian Ježina 5G signalom pokriveni su Istra i velik dio Primorja, intenzivno se uvodi i na otoke pa će do početka turističke sezone najbržom 5G mrežom Telemach pokriti cijelu Hrvatsku.