ICTbusiness TV: Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

ICTbusiness TV:  Digitalna transformacija i što nas čeka, kako ZICER pomaže startupima

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo dvije vrlo zanimljive i aktualne teme o tome što nam donosi tehnologija u budućnosti, naravno sveprisutnoj digitalnoj transformaciji, upravljanju u IT-u i statupovima.

Na početku emisije razgovaramo s Damirom Zecom, bivšim direktorom IBM Hrvatska, a danas poslovnim konzultantom koji među ostalima ističe kako lideri u tehnološkim kompanijama i tehnolozi imaju različito viđenje digitalne transformacije, primjene tehnologije u svakodnevnom poslovanju.

U drugom dijelu emisije razgovarali smo s Franom Šesnićem o ZICERU koji ističe gdje su danas i kakvi su im planovi. Zagrebački inovacijski centar daje poseban naglasak na omogućavanje tvrtkama sve infrastrukture za razvoj inovativnih visokotehnoloških proizvoda. Put od stvaranja ideje do njezine realizacije ostvaruje se kroz pomno osmišljene programe inkubacije i akceleracije. ZICER-ovi stanari uz moderne modularne urede, vrhunske laboratorije i ostalu poticajnu infrastrukturu lakše savladavaju svoje startup izazove, objašnjava Šesnić.

Edukacije i savjetovanja usmjerene unapređenju poduzetničkih kompetencija sadašnjih i potencijalnih zagrebačkih poduzetnika svih profila provode se u ZICER Plavom uredu - Poduzetničkom centru grada Zagreba, pojašnjava Šesnić.

Kako pronaći svoje mjesto u digitalnoj transformaciji, što promijeniti, kako se prilagoditi za ICTbusiness TV govori Damir Zec, poslovni konzultant, inače nekadašnji direktor IBM Hrvatska i pokretač i direktor nekoliko vrlo uspješnih tehnoloških projekata.