ICTbusiness TV: CES pokazao smjer razvoja

ICTbusiness TV:  CES pokazao smjer razvoja

I početak godine obilježen je nastavkom krize tako da je ovogodišnji sajam CES 2022. održan u manjem obimu nego inače i to zbog mnogobrojnih otkazivanja. Sajam CES 2022 održan je u posebnim uvjetima krize i skraćen jedan dan tako da je službeno trajao od 5. do 7. siječnja u Las Vegasu. Iako je inače sajam CES posjećivalo više od 170 tisuća posjetitelja ove godine bilo ih je tek nešto više od 40 tisuća, od čega 30 posto iz inozemstva.

Nažalost ove godine ekipa ICTbusiness-a nije otišli na sajam usprkos dobrim pripremama, ispunjavaju svih potrebnih zahtjeva, ali se nadamo da će sajam CES 2023 sigurno opet bio kao i svi onih ranijih godina s kojih smo izvještavali direktno iz Las Vegasa.

Ove godine na sajmu CES 2022 sudjelovalo je više od 2200 izlagača koji su izlagali  na ukupno više od 1,8 milijuna četvornih metara sajamskog prostora u obnovljenome Las Vegas Convention Centru, Venetian Expou gdje su bili i startupovi te drugim, manjim prostorima. . Na velikom svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES 2022 sudjelovalo je čak sedam hrvatskih tvrtki Zuluhood, Grow, Hiroma Design, Orqa, Codelab, Iron Bull i Sportreact.