ICTbusiness TV: CES je i ove godine bio prilika za hrvatske tvrtke

ICTbusiness TV: CES je i ove godine bio prilika za hrvatske tvrtke

Jedan od najvećih svjetskih tehnoloških sajmova CES u Las Vegasu okupio je ove godine više od 175 tisuća posjetitelja, 4500 tvrtki, više od tisuću govornika na konferencijama i pratećim događanjima sajma, više od 6,5 tisuća novinara iz cijelog svijeta. To su možda šture brojke, no Las Vegas je ove godine među tih 4,5 tisuće tvrtki ugostio i četiri Hrvatske, dok su predstavnici nekih tvrtki ove godine išli kao posjetitelji. Uglavnom, grad koji nikad ne spava bio je dobar domaćin svima, a tako će biti i sljedeće godine.

Ove godine vam iz Las Vegasa donosimo razgovore s pet hrvatskih tvrtki Zipatom koji je već starosjedilac na CES-u o čemu smo razgovarali sa Sebastianom Popoviće. Nakon prošlogodišnjeg nastupa ove godine su došli samo kao posjetitelji i to iz osječke Orqe govori Srđan Kovačević o dojmovima uspoređujući CES kao izlagač i kao posjetitelj jer kako sam kaže došao je radi novih dogovora i razvoja poslovanja.

Od hrvatskih tvrtki koje su tu izlagale je i Iron Bull koji je predstavio koncept igraonice i tenkove kojima se međusobno natječu igrači o čemu govori Mario Jukić. O prilika u segmentu hardverskih rješenja i to nove generacije pametnih kasa govori Ivan Milković iz Sales Peritiasa, dok Vatroslav Bandić iz Bandi-trona govori o svom proizvodi koji je nastao iz potrebe da se brže i kvalitetnije radi na sustavima upravljanja kliznim vratima ili rampama.

Ovo je samo prva ICTbusiness TV emisija iz Las Vegasa, a u drugoj početkom veljače donosimo vam neka zanimljiva rješenja iz svijeta potrošačke elektronike.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Velika očekivanja od sajma IFA 2020 u Berlinu

ICTbusiness TV: Velika očekivanja od sajma IFA 2020 u Berlinu

24.02.2020. komentiraj

Ova godina počela je za nas doslovno ludo, zbog nekih razloga ekipa u Las Vegasu je bila vrlo mala. Pa su planovi za MWC pali u vodu, ali tu nas je trebalo biti već dosta više. Dvije ili čak tri ekipe koje bi vam donijele čak dvije TV emisije. Sajma u Barceloni nema pa ćemo vam pokušati u narednim emisijama donijeti što se ključno događa na telekom tržištu.

ICTbusiness TV: Sve je umreženom domu

ICTbusiness TV: Sve je umreženom domu

24.02.2020. komentiraj

Prije samog sajma MWC 2020 u Barceloni Samsung je pokazao novu generaciju  S20 pametnih telefona. Sajam koji je otkazan trebao je pokazati cijeli Samsungov ekosustav, dok je CES u Las Vegasu pokazao i mnogo više od toga. Sve na jednom mjestu za umreženi dom.

ICTbusiness TV: Lenovo mnogo očekuje od 2020.

ICTbusiness TV: Lenovo mnogo očekuje od 2020.

24.02.2020. komentiraj

Ova godina za Lenovo bi mogla ponovno biti rekordna, a to ne dokazuju samo poslovni rezultati za prošlo razdoblje nego i sve što smo vidjeli na sajmu CES 2020 u Las Vegasu. I kako nije bilo MWC 2020 u Barceloni, evo što je sve Lenovo predstavio u Las Vegasu.