ICTbusiness TV: CES je i ove godine bio prilika za hrvatske tvrtke

ICTbusiness TV: CES je i ove godine bio prilika za hrvatske tvrtke

Jedan od najvećih svjetskih tehnoloških sajmova CES u Las Vegasu okupio je ove godine više od 175 tisuća posjetitelja, 4500 tvrtki, više od tisuću govornika na konferencijama i pratećim događanjima sajma, više od 6,5 tisuća novinara iz cijelog svijeta. To su možda šture brojke, no Las Vegas je ove godine među tih 4,5 tisuće tvrtki ugostio i četiri Hrvatske, dok su predstavnici nekih tvrtki ove godine išli kao posjetitelji. Uglavnom, grad koji nikad ne spava bio je dobar domaćin svima, a tako će biti i sljedeće godine.

Ove godine vam iz Las Vegasa donosimo razgovore s pet hrvatskih tvrtki Zipatom koji je već starosjedilac na CES-u o čemu smo razgovarali sa Sebastianom Popoviće. Nakon prošlogodišnjeg nastupa ove godine su došli samo kao posjetitelji i to iz osječke Orqe govori Srđan Kovačević o dojmovima uspoređujući CES kao izlagač i kao posjetitelj jer kako sam kaže došao je radi novih dogovora i razvoja poslovanja.

Od hrvatskih tvrtki koje su tu izlagale je i Iron Bull koji je predstavio koncept igraonice i tenkove kojima se međusobno natječu igrači o čemu govori Mario Jukić. O prilika u segmentu hardverskih rješenja i to nove generacije pametnih kasa govori Ivan Milković iz Sales Peritiasa, dok Vatroslav Bandić iz Bandi-trona govori o svom proizvodi koji je nastao iz potrebe da se brže i kvalitetnije radi na sustavima upravljanja kliznim vratima ili rampama.

Ovo je samo prva ICTbusiness TV emisija iz Las Vegasa, a u drugoj početkom veljače donosimo vam neka zanimljiva rješenja iz svijeta potrošačke elektronike.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Dolazi IFA, digitalizacija i telekomi, inovacije i digitalna budućnost

ICTbusiness TV: Dolazi IFA, digitalizacija i telekomi, inovacije i digitalna budućnost

24.06.2020. komentiraj

Na završetku smo još jedne sezone ICTbusiness TV-a i pred vama je posljednja redovna TV emisija u kojoj donosimo nekoliko vrlo zanimljivih razgovora od toga kako će se početkom jeseni održati sajam IFA 2020 u Berlinu, kako se razvija digitalna ekonomija i digitalizacija.

ICTbusiness TV: Transformacija, digitalizacija, javna uprava i telekomi

ICTbusiness TV: Transformacija, digitalizacija, javna uprava i telekomi

11.06.2020. komentiraj

Polako ulazimo u ljeto, kada kreću odlasci na godišnji, spajanje praznika, no ove godine to će biti imalo drugačije. Mnogima neće biti lako jer se u pokazalo da možemo raditi od doma, dakle od bilo kuda, pa će svi trebati imati razumijevanja da rad od doma ne znači i rad s godišnjeg. Sve su nam to omogućile tehnologije. Slično je kada govorimo i potencijalu korištenja digitalizacije i digitalne transformacije u javnoj upravi.

ICTbusiness TV: Upravljanje timovima, komunikacija i virtualne konferencije

ICTbusiness TV: Upravljanje timovima, komunikacija i virtualne konferencije

28.05.2020. komentiraj

Kraj je svibnja, polagani izlazak iz „zaključanosti“ što znači da se stvari polako ali sigurno počinju otvarati, a pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija. U njoj sada donosimo zanimljive razgovore o upravljanju timovima, radu od kuće, softverskim rješenjima iz Hrvatske za velike strane kompanije te kako izvesti virtualnu konferenciju. Sve su to teme koje pokazuju kako se prilagođavamo situaciji.