ICTbusiness TV: Barcelonu se i ove godine jednostavno nije smjelo propustiti

ICTbusiness TV: Barcelonu se i ove godine jednostavno nije smjelo propustiti

Pred vama je druga emisija iz Barcelone s Mobile World Congressa koji je od ove godine promijenio ime i sad se zove samo MWC. Tako nešto u trendi stilu modernog vremena učinio je prije nekog vremena i CES koji se prestao zvati Consumer Electronic Show i postao samo CES. I da i tamo smo bili početkom godine.

Ove godine Barcelona i MWC ponovno su pokazalo, kako se glavni grad Katalonije voli nazivati, prijestolnica mobilne industrije. I to je doslovno i bio. A ICTbusiness TV u drugoj emisiji u nekih četrdesetak minuta donosi vrlo zanimljive sugovornike kao nastavak na našu prvu jednosatnu emisiju objavljenu netom nakon MWC u Barceloni.

U ovoj emisiji ekskluzivno za ICTbusiness TV govore Matt Bereda potpredsjednik za globalni marketing Lenova i Dilip Bhatia potpredsjednik za globalni marketing i PC i smart uređaje iz Lenova. Oni otkrivaju ključne trendove i budućnost industrije.

Onda na red domale domaće tvrtke i to prvo dvoja iz Infobipa Željko Bak i Krešo Žmak obojica direktori proizvoda. Govore o suradnji s nekim od najvećih svjetskih kompanija od Facebooka, WhatsAppa pa sve do Twittera. Ali i budućnosti komunikacije i sve bržoj promjeni od SMS-a prema RCS-u.

I treću godinu zaredom Barcelona je mjesto gdje Hangar18 pokazuje svoje nove uređaje iz Noa serije o kojim, ali i strategiji i viziji govori direktor marketinga Mario Pintar.

O svojem rješenju za ubrzanje mobilnih plaćanja i onome što su predstavili govore iz Mario Hegedüs član uprave Infoarta i Goran Jelen zadužen za razvoj rješenja.

U drugom dijelu emisije okrećemo se ponovno mobilnim tehnologija o čemu govore za ICTbusiness TV Valentino Noršić zadužen za razvoj poslovanja u području doživljaja korisnika i  Siniša Ilić, end2end arhitekt rješenja, obojica iz Ericsson Nikole Tesle. Kako stvoriti 5G okruženje, kako poboljšati 4G i pomoći telekomima da imaju najbolju mrežu govori dvojac iz ENT-a.

Mobiteli danas imaju svoje kupce u različitim nišama, a jednu od njih pronašao je Janko Mršić Floegl, profesor u Londonu sa svojim proizvodom Gemini. I to već drugom generacijom. I da Japanci su ludi za njim.

Kuda idemo s 5G mrežama, kamo stremimo za ICTbusiness TV govori i Nives Sandri direktorica Nokie za Hrvatsku.

Sve što se govorilo u Barceloni krajnji korisnik vidi kao brzi Internet, a koliko je zapravo brz za ICTbusiness TV govorila je Adriane Blum iz Ookle. Kraj emisije bio je rezerviran za mobilnu sigurnosti i mobitela. O tome kakva nam je sigurnost i kuda idemo ekskluzivno je za ICTbusiness TV govorio Sergey Kravchenko iz Kaspersky Laba. Na kraju emisije o budućnosti pametnih telefona i mjestu Huaweia na tržištu opet ekskluzivno je govorio Zhang Zhe, Device Business Director zadužen za Hrvatsku odnosno našu kako je oni zovu balkansku regiju.

Time završavamo TV praćenje najvećeg svjetskom sajma mobilne telefonije MWC 19 u Barceloni s kojeg smo vam ukupno donijeli čak 27 intervju, snimili gotovo 8 sati materijala, a mjerno u GB to bi bilo oko u 4K tehnologiji 360 GB materijala.

Do sljedeće godine!

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV ljetni specijal: Ericsson Nikola Tesla slavi 70 godina

ICTbusiness TV ljetni specijal: Ericsson Nikola Tesla slavi 70 godina

26.07.2019. komentiraj

Najveći domaći ICT izvoznik Ericsson Nikola Tesla 2019. slavi 70 godina postojanja i to je zaista bio dobar povod da upravo toj obljetnici bude posvećen još jedan naš ljetni specijal kojim tako završavamo šestu sezonu ICTbusiness TV-a. Upravo Ericsson Nikola Tesla danas ima preko 3200 visokoobrazovanih stručnjaka koji sudjeluju u razvoju tehnologija budućnosti, što s ponosom ističe predsjednica kompanije Gordana Kovačević.

ICTbusiness TV: Budućnost IN2, inovacije, umjetna inteligencija, promjene u bankarskom sektoru

ICTbusiness TV: Budućnost IN2, inovacije, umjetna inteligencija, promjene u bankarskom sektoru

08.07.2019. komentiraj

Došli smo do kraja još jedne sezone ICTbusiness TV-a, šeste po redu i čak 121 TV emisije. Naravno, kao i svake godine i ove donosimo još jednu – naš ljetni specijal. Ali o tome uskoro. U ovoj TV emisiji donosimo veliki intervju s predsjednicom Uprave IN2 Katarinom Šiber Makar koja govori o poslovnim rezultatima u prvoj godini od preuzimanja.

ICTbusiness TV: IFA već sad popunjena i s velikim očekivanjima

ICTbusiness TV: IFA već sad popunjena i s velikim očekivanjima

29.06.2019. komentiraj

Ovogodišnji sajam IFA, koji će se početkom rujna održati u Berlinu, najavljen je na mjestu iz kojeg je Kristofor Kolumbo krenuo prema Indiji, a otkrio Ameriku. Španjolska Hualeva bila je tako mjesto gdje su predstavljena očekivanja od ovogodišnjeg sajma za kojeg njegovi organizatori iz tvrtke Messe Belinu kažu kako je već rasprodan. Veliki je to uspjeh za najveći svjetski sajam potrošačke elektronike koji uvijek najavljuje što nas očekuje na tržištu ove godine i koje su tehnologije i rješenja koja će potkraj godine kupovati.