ICTbusiness TV: Barcelonu se i ove godine jednostavno nije smjelo propustiti

ICTbusiness TV: Barcelonu se i ove godine jednostavno nije smjelo propustiti

Pred vama je druga emisija iz Barcelone s Mobile World Congressa koji je od ove godine promijenio ime i sad se zove samo MWC. Tako nešto u trendi stilu modernog vremena učinio je prije nekog vremena i CES koji se prestao zvati Consumer Electronic Show i postao samo CES. I da i tamo smo bili početkom godine.

Ove godine Barcelona i MWC ponovno su pokazalo, kako se glavni grad Katalonije voli nazivati, prijestolnica mobilne industrije. I to je doslovno i bio. A ICTbusiness TV u drugoj emisiji u nekih četrdesetak minuta donosi vrlo zanimljive sugovornike kao nastavak na našu prvu jednosatnu emisiju objavljenu netom nakon MWC u Barceloni.

U ovoj emisiji ekskluzivno za ICTbusiness TV govore Matt Bereda potpredsjednik za globalni marketing Lenova i Dilip Bhatia potpredsjednik za globalni marketing i PC i smart uređaje iz Lenova. Oni otkrivaju ključne trendove i budućnost industrije.

Onda na red domale domaće tvrtke i to prvo dvoja iz Infobipa Željko Bak i Krešo Žmak obojica direktori proizvoda. Govore o suradnji s nekim od najvećih svjetskih kompanija od Facebooka, WhatsAppa pa sve do Twittera. Ali i budućnosti komunikacije i sve bržoj promjeni od SMS-a prema RCS-u.

I treću godinu zaredom Barcelona je mjesto gdje Hangar18 pokazuje svoje nove uređaje iz Noa serije o kojim, ali i strategiji i viziji govori direktor marketinga Mario Pintar.

O svojem rješenju za ubrzanje mobilnih plaćanja i onome što su predstavili govore iz Mario Hegedüs član uprave Infoarta i Goran Jelen zadužen za razvoj rješenja.

U drugom dijelu emisije okrećemo se ponovno mobilnim tehnologija o čemu govore za ICTbusiness TV Valentino Noršić zadužen za razvoj poslovanja u području doživljaja korisnika i  Siniša Ilić, end2end arhitekt rješenja, obojica iz Ericsson Nikole Tesle. Kako stvoriti 5G okruženje, kako poboljšati 4G i pomoći telekomima da imaju najbolju mrežu govori dvojac iz ENT-a.

Mobiteli danas imaju svoje kupce u različitim nišama, a jednu od njih pronašao je Janko Mršić Floegl, profesor u Londonu sa svojim proizvodom Gemini. I to već drugom generacijom. I da Japanci su ludi za njim.

Kuda idemo s 5G mrežama, kamo stremimo za ICTbusiness TV govori i Nives Sandri direktorica Nokie za Hrvatsku.

Sve što se govorilo u Barceloni krajnji korisnik vidi kao brzi Internet, a koliko je zapravo brz za ICTbusiness TV govorila je Adriane Blum iz Ookle. Kraj emisije bio je rezerviran za mobilnu sigurnosti i mobitela. O tome kakva nam je sigurnost i kuda idemo ekskluzivno je za ICTbusiness TV govorio Sergey Kravchenko iz Kaspersky Laba. Na kraju emisije o budućnosti pametnih telefona i mjestu Huaweia na tržištu opet ekskluzivno je govorio Zhang Zhe, Device Business Director zadužen za Hrvatsku odnosno našu kako je oni zovu balkansku regiju.

Time završavamo TV praćenje najvećeg svjetskom sajma mobilne telefonije MWC 19 u Barceloni s kojeg smo vam ukupno donijeli čak 27 intervju, snimili gotovo 8 sati materijala, a mjerno u GB to bi bilo oko u 4K tehnologiji 360 GB materijala.

Do sljedeće godine!

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: ICT tržište nastavlja rast, pozitivni trendovi guraju ga naprijed

ICTbusiness TV: ICT tržište nastavlja rast, pozitivni trendovi guraju ga naprijed

06.12.2019. komentiraj

U novoj ICTbusiness TV emisiji donosimo nekoliko vrlo zanimljivih razgovora o sadašnjosti i budućnosti tehnologije, poslovanju, procjenama za sljedeću godinu. Na početku emisije razgovarali s direktorom jedne od najvećih domaćih IT kompanija Alojzijem Jukićem iz Compinga koji govori o sadašnjem poslovanju, tehnologiji i rješenjima te onome što nas očekuje sljedeće godine.

ICTbusiness TV: Od biznisa do gaminga

ICTbusiness TV: Od biznisa do gaminga

25.11.2019. komentiraj

Iako je na kraju sve zapravo biznis, ova ICTbusiness TV emisija donosi nekoliko vrlo zanimljivih tema. Početak emisije rezerviran je za sedamdesetu obljetnicu Ericsson Nikole Tesle što govori o dugovječnosti najvećeg domaćeg ICT izvoznika o čemu za ICTbusiness TV govori Franck Bouetard, predsjednik Nadzornog odbora Ericssona Nikole Tesle.

ICTbusiness TV: Nije sve u tehnologiji ima nešto i u rješenjima

ICTbusiness TV: Nije sve u tehnologiji ima nešto i u rješenjima

06.11.2019. komentiraj

U posljednjih nekoliko godina tržište IT rješenja jako se promijenilo i zahvaljujući sve većim pričama od digitalizaciji i digitalnoj transformaciji pomaklo se od priča o tehnologiji od priča o rješenjima. I to rješenjima od koji se očekuje da brzo budu implementirana i brzo riješe poslovne zahtjeve. Možda se dogodilo ono o čemu se dugo priča da su poslovni i IT segment napokon počeli pričati na istom jeziku, pričati i živjeti istu priču.