ICTbusiness TV: Barcelonu se i ove godine jednostavno nije smjelo propustiti

ICTbusiness TV: Barcelonu se i ove godine jednostavno nije smjelo propustiti

Pred vama je druga emisija iz Barcelone s Mobile World Congressa koji je od ove godine promijenio ime i sad se zove samo MWC. Tako nešto u trendi stilu modernog vremena učinio je prije nekog vremena i CES koji se prestao zvati Consumer Electronic Show i postao samo CES. I da i tamo smo bili početkom godine.

Ove godine Barcelona i MWC ponovno su pokazalo, kako se glavni grad Katalonije voli nazivati, prijestolnica mobilne industrije. I to je doslovno i bio. A ICTbusiness TV u drugoj emisiji u nekih četrdesetak minuta donosi vrlo zanimljive sugovornike kao nastavak na našu prvu jednosatnu emisiju objavljenu netom nakon MWC u Barceloni.

U ovoj emisiji ekskluzivno za ICTbusiness TV govore Matt Bereda potpredsjednik za globalni marketing Lenova i Dilip Bhatia potpredsjednik za globalni marketing i PC i smart uređaje iz Lenova. Oni otkrivaju ključne trendove i budućnost industrije.

Onda na red domale domaće tvrtke i to prvo dvoja iz Infobipa Željko Bak i Krešo Žmak obojica direktori proizvoda. Govore o suradnji s nekim od najvećih svjetskih kompanija od Facebooka, WhatsAppa pa sve do Twittera. Ali i budućnosti komunikacije i sve bržoj promjeni od SMS-a prema RCS-u.

I treću godinu zaredom Barcelona je mjesto gdje Hangar18 pokazuje svoje nove uređaje iz Noa serije o kojim, ali i strategiji i viziji govori direktor marketinga Mario Pintar.

O svojem rješenju za ubrzanje mobilnih plaćanja i onome što su predstavili govore iz Mario Hegedüs član uprave Infoarta i Goran Jelen zadužen za razvoj rješenja.

U drugom dijelu emisije okrećemo se ponovno mobilnim tehnologija o čemu govore za ICTbusiness TV Valentino Noršić zadužen za razvoj poslovanja u području doživljaja korisnika i  Siniša Ilić, end2end arhitekt rješenja, obojica iz Ericsson Nikole Tesle. Kako stvoriti 5G okruženje, kako poboljšati 4G i pomoći telekomima da imaju najbolju mrežu govori dvojac iz ENT-a.

Mobiteli danas imaju svoje kupce u različitim nišama, a jednu od njih pronašao je Janko Mršić Floegl, profesor u Londonu sa svojim proizvodom Gemini. I to već drugom generacijom. I da Japanci su ludi za njim.

Kuda idemo s 5G mrežama, kamo stremimo za ICTbusiness TV govori i Nives Sandri direktorica Nokie za Hrvatsku.

Sve što se govorilo u Barceloni krajnji korisnik vidi kao brzi Internet, a koliko je zapravo brz za ICTbusiness TV govorila je Adriane Blum iz Ookle. Kraj emisije bio je rezerviran za mobilnu sigurnosti i mobitela. O tome kakva nam je sigurnost i kuda idemo ekskluzivno je za ICTbusiness TV govorio Sergey Kravchenko iz Kaspersky Laba. Na kraju emisije o budućnosti pametnih telefona i mjestu Huaweia na tržištu opet ekskluzivno je govorio Zhang Zhe, Device Business Director zadužen za Hrvatsku odnosno našu kako je oni zovu balkansku regiju.

Time završavamo TV praćenje najvećeg svjetskom sajma mobilne telefonije MWC 19 u Barceloni s kojeg smo vam ukupno donijeli čak 27 intervju, snimili gotovo 8 sati materijala, a mjerno u GB to bi bilo oko u 4K tehnologiji 360 GB materijala.

Do sljedeće godine!

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Sve je u znaku modernizacije mreža, turizma i umjetne inteligencije

ICTbusiness TV: Sve je u znaku modernizacije mreža, turizma i umjetne inteligencije

06.03.2020. komentiraj

Ovo je trebala biti prva emisija iz Barcelone s MWC 2020, otkazan je kao i mnogi drugi sajmovi, pa smo morali zaviriti u sferu rješenja i izgradnje mobilnih mreža, ali i korištenje umjetne inteligencije. Početak emisije rezerviran je za telekom tržište i razgovor s predsjednicom Ericsson Nikole Tesle Gordanom Kovačević koja govori o poslovnim rezultatima kompanije i očekivanjima kada svi govore o dolasku 5G mreža.

ICTbusiness TV: Dronovi, tehnologija i rješenja, novi WinDaysi

ICTbusiness TV: Dronovi, tehnologija i rješenja, novi WinDaysi

25.02.2020. komentiraj

Točno šest godina nakon što je izašla prva ICTbusiness TV emisija pred vama se nalazi još jedna i to 134 po redu u kojoj donosi niz vrlo zanimljivih tema. Prije svega tu je priča o dronovima, bespilotnim letjelicama, kojima danas upravlja i umjetna inteligencija. Domaća tvrtka Planet IX, kojoj je vlasnik King ICT, bavi se UAS odnosno Unmanned aerial vehicle ili kako ih nazivamo i dronovima na tržište je izbacila svoj proizvod baziran na platformi koji se može kupiti. Ono što njih ističe, tvrde stručnjaci Palen IX jest da nije dovoljno imati platformu treba posložiti i sve ostalo od upravljačkog sustava, senzorike na letjelice i nakon toga te podatke znati obraditi i iskoristiti.

ICTbusiness TV: Velika očekivanja od sajma IFA 2020 u Berlinu

ICTbusiness TV: Velika očekivanja od sajma IFA 2020 u Berlinu

24.02.2020. komentiraj

Ova godina počela je za nas doslovno ludo, zbog nekih razloga ekipa u Las Vegasu je bila vrlo mala. Pa su planovi za MWC pali u vodu, ali tu nas je trebalo biti već dosta više. Dvije ili čak tri ekipe koje bi vam donijele čak dvije TV emisije. Sajma u Barceloni nema pa ćemo vam pokušati u narednim emisijama donijeti što se ključno događa na telekom tržištu.