ICTbusiness TV: Barcelonu se i ove godine jednostavno nije smjelo propustiti

ICTbusiness TV: Barcelonu se i ove godine jednostavno nije smjelo propustiti

Pred vama je druga emisija iz Barcelone s Mobile World Congressa koji je od ove godine promijenio ime i sad se zove samo MWC. Tako nešto u trendi stilu modernog vremena učinio je prije nekog vremena i CES koji se prestao zvati Consumer Electronic Show i postao samo CES. I da i tamo smo bili početkom godine.

Ove godine Barcelona i MWC ponovno su pokazalo, kako se glavni grad Katalonije voli nazivati, prijestolnica mobilne industrije. I to je doslovno i bio. A ICTbusiness TV u drugoj emisiji u nekih četrdesetak minuta donosi vrlo zanimljive sugovornike kao nastavak na našu prvu jednosatnu emisiju objavljenu netom nakon MWC u Barceloni.

U ovoj emisiji ekskluzivno za ICTbusiness TV govore Matt Bereda potpredsjednik za globalni marketing Lenova i Dilip Bhatia potpredsjednik za globalni marketing i PC i smart uređaje iz Lenova. Oni otkrivaju ključne trendove i budućnost industrije.

Onda na red domale domaće tvrtke i to prvo dvoja iz Infobipa Željko Bak i Krešo Žmak obojica direktori proizvoda. Govore o suradnji s nekim od najvećih svjetskih kompanija od Facebooka, WhatsAppa pa sve do Twittera. Ali i budućnosti komunikacije i sve bržoj promjeni od SMS-a prema RCS-u.

I treću godinu zaredom Barcelona je mjesto gdje Hangar18 pokazuje svoje nove uređaje iz Noa serije o kojim, ali i strategiji i viziji govori direktor marketinga Mario Pintar.

O svojem rješenju za ubrzanje mobilnih plaćanja i onome što su predstavili govore iz Mario Hegedüs član uprave Infoarta i Goran Jelen zadužen za razvoj rješenja.

U drugom dijelu emisije okrećemo se ponovno mobilnim tehnologija o čemu govore za ICTbusiness TV Valentino Noršić zadužen za razvoj poslovanja u području doživljaja korisnika i  Siniša Ilić, end2end arhitekt rješenja, obojica iz Ericsson Nikole Tesle. Kako stvoriti 5G okruženje, kako poboljšati 4G i pomoći telekomima da imaju najbolju mrežu govori dvojac iz ENT-a.

Mobiteli danas imaju svoje kupce u različitim nišama, a jednu od njih pronašao je Janko Mršić Floegl, profesor u Londonu sa svojim proizvodom Gemini. I to već drugom generacijom. I da Japanci su ludi za njim.

Kuda idemo s 5G mrežama, kamo stremimo za ICTbusiness TV govori i Nives Sandri direktorica Nokie za Hrvatsku.

Sve što se govorilo u Barceloni krajnji korisnik vidi kao brzi Internet, a koliko je zapravo brz za ICTbusiness TV govorila je Adriane Blum iz Ookle. Kraj emisije bio je rezerviran za mobilnu sigurnosti i mobitela. O tome kakva nam je sigurnost i kuda idemo ekskluzivno je za ICTbusiness TV govorio Sergey Kravchenko iz Kaspersky Laba. Na kraju emisije o budućnosti pametnih telefona i mjestu Huaweia na tržištu opet ekskluzivno je govorio Zhang Zhe, Device Business Director zadužen za Hrvatsku odnosno našu kako je oni zovu balkansku regiju.

Time završavamo TV praćenje najvećeg svjetskom sajma mobilne telefonije MWC 19 u Barceloni s kojeg smo vam ukupno donijeli čak 27 intervju, snimili gotovo 8 sati materijala, a mjerno u GB to bi bilo oko u 4K tehnologiji 360 GB materijala.

Do sljedeće godine!

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: CES je i ove godine bio prilika za hrvatske tvrtke

ICTbusiness TV: CES je i ove godine bio prilika za hrvatske tvrtke

25.01.2020. komentiraj

Jedan od najvećih svjetskih tehnoloških sajmova CES u Las Vegasu okupio je ove godine više od 175 tisuća posjetitelja, 4500 tvrtki, više od tisuću govornika na konferencijama i pratećim događanjima sajma, više od 6,5 tisuća novinara iz cijelog svijeta. To su možda šture brojke, no Las Vegas je ove godine među tih 4,5 tisuće tvrtki ugostio i četiri Hrvatske, dok su predstavnici nekih tvrtki ove godine išli kao posjetitelji. Uglavnom, grad koji nikad ne spava bio je dobar domaćin svima, a tako će biti i sljedeće godine.

ICTbusiness TV zimski specijal: Zavirili smo u tvornicu Greyp Bikes

ICTbusiness TV zimski specijal: Zavirili smo u tvornicu Greyp Bikes

03.01.2020. komentiraj

Početak ove 2020. godine obilježit ćemo novim zimskim specijalom, a dok ovo budete gledali vrijedna ekipa ICTbusiness TV-a kreće na još jedno putovanje preko velike bare na CES u Las Vegas. Ovaj zimski specijal, je kao i svi naši specijali posvećen temi koja nam se učinila posebno zanimljivom, a to je ovog puta Greyp Bikes.

ICTbusiness TV:  Napredna analitika, satelitsko emitiranje i digitalna transformacija

ICTbusiness TV: Napredna analitika, satelitsko emitiranje i digitalna transformacija

23.12.2019. komentiraj

Došao je i kraj 2019. godine i pred vama je posljednja emisija ICTbusiness TV emisija s kojom zaključujemo još jednu godinu i donosimo vam nekoliko zanimljivih sugovornika, domaći IT projekata. Početak emisije rezerviran je za suradnju gospodarstva i akademske zajednice na projektu upravljanja energijom i energetskom učinkovitosti. O tome za ICTbusiness TV govore Berislav Lastrić i Zoran Božićević iz Combisa. Riječ je o projektu ComEnergy koji je Combis radio zajedno s FER-om i ASR-om a cilj mu je pratiti, obrađivati i upravljati potrošnjom energije.