ICT na Ti: Važno je ulagati u istraživanje i razvoj

ICT na Ti:  Važno je ulagati u istraživanje i razvoj

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

U još jednoj ICT na Ti emisiji razgovaramo s Davorom Runjeom koji je danas suosnivač startupa Airt koji se bavi umjetnom inteligencijom, a uz to je prvi čovjek Hrvatske udruge nezavisnih izvoznika softvera (CISEX). Prije toga bio je suosnivač prve digitalne agencije Drap.

A mnogo prije toga, još za davne 1997. godine suosnivač je tvrtke PlayMedia Systems, vodećeg dobavljača AMP MP3 tehnologije reprodukcije na globalnom tržištu, gdje je izumio i vodio razvoj nekoliko DRM temeljenih i bez DRM sustava za distribuciju digitalnog zvuka temeljenih na AMP MP3 dekodirajućem stroju za klijente uključujući DMX Music, STMicroelectronics i Napster.

Nakon toga, a prije DRAP radio je na biheviralnoj teoriji algoritama i njezinim primjenama u analizi kriptografskih protokola s Deanom Rosenzweigom, te ga nastavlja u Microsoft Researchu u Redmondu.

O tome kako se radilo nekad, a što je sve danas Runje govori u novoj ICT na Ti TV emisiji.

Još iz kategorije

ICT na TI: Važnost kibernetičke sigurnosti

ICT na TI: Važnost kibernetičke sigurnosti

05.10.2022.

Kibernetička sigurnost danas je veliki problem, a mnoe tvrtke tome još uvijek ne pridaju mnogo pažnje. Čak 64 posto tvrtki u svijetu bilo je izloženo najmanje jednom obliku kibernetičkog napada, a 95 posto ovakvih napada uzrokovano je ljudskim faktorom.

ICTbusiness TV: Gamescom pokazao snagu gaming industrije

ICTbusiness TV: Gamescom pokazao snagu gaming industrije

04.10.2022.

Ovogodišnji Gamescom koji je krajem kolovoza održan u Koelnu u Njemačko imao je sveukupno 265 tisuća posjetitelja. Iako je ovo manja brojka od prošlog izdanja sajma u 2019. godini, Gamescom je uspješno odradio organizaciju ovoliko velikog eventa, pogotovo nakon dvije godine održavanja u digitalnom obliku zbog pandemije koronavirusa.

ICT na TI: Digitalizacija holdinga i objedinjavanje IT resursa

ICT na TI: Digitalizacija holdinga i objedinjavanje IT resursa

14.09.2022.

Zagrebački holding jedna je od najvećih domaćih tvrtki po broju zaposlenih, ali i poslovima koje obavljaju njezine podružnice za Grad Zagreb kao glavni i najveći grada u Hrvatskoj.  Stoga je digitalizacija i digitalna transformacija Zagrebačkog holdinga prioritete i iznimno važna za bolje funkcioniranje grada i lakši život njezinih građana.