ICT na Ti: Obrazovanje donosi uspjeh

ICT na Ti: Obrazovanje donosi uspjeh

Nedugo prije negoli se Algebra, jedna od najvećih domaćih obrazovanih institucija koja će uskoro postati sveučilište počela seliti na novu lokaciju razgovarali smo s jednim od njezinih osnivača i članom Uprave Hrvojem Balenom.

S investicijom od oko 110 milijuna kuna, riječ je o najvećem privatnom ulaganju u obrazovanje u Hrvatskoj dosad. Ipak, nije ključ razgovora bio novi kampus, nego vrlo ambiciozni planovi internacionalizacije poslovanje, povećanje broja studenata i nastavnih programa

Nedugo nakon razgovora potvrđena je i suradnja s Goldsmiths, University of London . Uspješnim završetkom vrednovanja programa i institucije Algebra je postala strateški partner jedne od najstarijih sastavnica Sveučilišta u Londonu. Zahvaljujući međuinstitucionalnoj suradnji koju su dogovorili Goldsmiths, University of London i Visoko učilište Algebra, brucoši koji upisuju studije ove godine, moći će u Zagrebu studirati po UK i EU standardima te na taj način steći istovremeno hrvatsku i britansku diplomu.

Balen govori i o promjenama u europskoj ekonomiji, strategije pametne specijalizacije i onome što nas čeka.