ICTbusiness TV: Snažan rast ICT industrije

Veliku obljetnicu obilježio je HUP ICT i to svojih prvih dvadeset godina, a na skupu koji je održan tom prilikom govorilo se ne o prošlosti nego o tome što nam donosi budućnost i kako je uhvatiti. HUP-ICT se već dugi niz godina sustavno zalaže za ostvarenje ove nove mogućnosti za sve tvrtke koje do sada nisu mogle povući dovoljno sredstava za svoje inovativne projekte putem poziva za istraživanje, razvoj i inovacije, a što bi trebalo omogućiti daljnji brži rast sektora.

Danas ICT čini okosnicu budućeg održivog gospodarskog rasta Hrvatske, HUP ICT kroz članstvo kompanija zastupa interese gotovo 20 tisuća ljudi. HUP-ICT Udruga danas ima reputaciju jedne od najutjecajnijih gospodarskih udruga u zemlji, a ciljevi udruge uključuju više od 200 tisuća zaposlenih ICT stručnjaka do 2030. godine, 100-postotnu pokrivenost gigabitnom i 5G infrastrukturom, rasprostranjenu uporabu AI i cloud tehnologije te daljnju digitalizaciju poduzetnika i javnih usluga za građane.

U drugom dijelu emisije donosimo razgovor s Davorom Malojčićem, direktor Kyndryla za srednju i istočnu Europu i istočni Mediteran koji govori o tome što to znači i za hrvatsko tržište. Prema njegovim riječima imaju više od 90 000 zaposlenika, prisutni smo u 60 zemalja i imamo više od 4000 korisnika - uključujući 75 posto tvrtki s popisa Fortune 100. Naravno, na toj listi je i 500 korisnika iz srednje i istočne Europe i istočnog Mediterana (CEE&EM) gdje se nalaze i naši hrvatski korisnici.

 URL članka ICTbusiness TV: Snažan rast ICT industrije