ICTbusiness TV: Nije sve u tehnologiji ima nešto i u rješenjima

U posljednjih nekoliko godina tržište IT rješenja jako se promijenilo i zahvaljujući sve većim pričama od digitalizaciji i digitalnoj transformaciji pomaklo se od priča o tehnologiji od priča o rješenjima. I to rješenjima od koji se očekuje da brzo budu implementirana i brzo riješe poslovne zahtjeve. Možda se dogodilo ono o čemu se dugo priča da su poslovni i IT segment napokon počeli pričati na istom jeziku, pričati i živjeti istu priču.

Naravno, da se to možda ponegdje tek dogodilo, da se to ipak sporo dovija ta tranzicija, stoga smo i razgovarali na trima konferencijama o temama kao taj proces dodatno ubrzati s Goranom Kalanjem iz Serengetija, Plamenkom Barišićem iz King ICT-a te Martinom Kraljem iz Ekobita.

Sva se trojica slažu da se tržište mijenja i da korisnici traže kvalitetna i brza rješenja usmjerena na rješenja problema u poslovanja, podizanja kvalitete poslovanja.

Naravno sve je to nemoguće bez ljudi i njihova znanja koje je sve teže naći na tržištu, ali i da bi se ostalo konkurentnim izlazak na strana tržišta se odavno dogodio i još će se i povećavati smatraju i Plamenko Barišić iz King ICT-a i Goran Kalanj iz Serengetija. Martin Kralj iz Ekobita pak govori kako se u svim tim procesima koje prolaze njihovu kupci i korisnici zapravo i sami mijenjaju i prilagođavaju. Ono što je svima danas na IT tržištu zajedničko je da su promjene česte i brze i treba se znati prilagoditi.

 URL članka ICTbusiness TV: Nije sve u tehnologiji ima nešto i u rješenjima