ICTbusiness TV: Nije sve u tehnologiji ima nešto i u rješenjima

ICTbusiness TV: Nije sve u tehnologiji ima nešto i u rješenjima

Foto: Fotolia ilustracija

U posljednjih nekoliko godina tržište IT rješenja jako se promijenilo i zahvaljujući sve većim pričama od digitalizaciji i digitalnoj transformaciji pomaklo se od priča o tehnologiji od priča o rješenjima. I to rješenjima od koji se očekuje da brzo budu implementirana i brzo riješe poslovne zahtjeve. Možda se dogodilo ono o čemu se dugo priča da su poslovni i IT segment napokon počeli pričati na istom jeziku, pričati i živjeti istu priču.

Naravno, da se to možda ponegdje tek dogodilo, da se to ipak sporo dovija ta tranzicija, stoga smo i razgovarali na trima konferencijama o temama kao taj proces dodatno ubrzati s Goranom Kalanjem iz Serengetija, Plamenkom Barišićem iz King ICT-a te Martinom Kraljem iz Ekobita.

Sva se trojica slažu da se tržište mijenja i da korisnici traže kvalitetna i brza rješenja usmjerena na rješenja problema u poslovanja, podizanja kvalitete poslovanja.

Naravno sve je to nemoguće bez ljudi i njihova znanja koje je sve teže naći na tržištu, ali i da bi se ostalo konkurentnim izlazak na strana tržišta se odavno dogodio i još će se i povećavati smatraju i Plamenko Barišić iz King ICT-a i Goran Kalanj iz Serengetija. Martin Kralj iz Ekobita pak govori kako se u svim tim procesima koje prolaze njihovu kupci i korisnici zapravo i sami mijenjaju i prilagođavaju. Ono što je svima danas na IT tržištu zajedničko je da su promjene česte i brze i treba se znati prilagoditi.

 

Još iz kategorije

Snažan rast ugovorenih poslova u javnoj nabavi u studenom 2021

Snažan rast ugovorenih poslova u javnoj nabavi u studenom 2021

08.12.2021.

Prošlog mjeseca na domaće IT tržištu ostvaren je velik rast u odnosu na listopad 2020. godine kada je riječ o ugovorenim poslovima i dosegnuto je 205,98 milijuna kuna što je nešo više nego dvostruko od 101,42 milijuna kuna. Konkretno riječ je o povećanju od 103,11 posto.

M SAN Grupa zabilježila rasta prihoda 16,4 posto, EBITDA 136,7 posto u prvih šest mjeseci 2021.

M SAN Grupa zabilježila rasta prihoda 16,4 posto, EBITDA 136,7 posto u prvih šest mjeseci 2021.

04.10.2021.

Kada su izašli s novom tranšom korporativnih obveznica M SAN Grupa morala je krenuti i s redoviti izvještavanjem na burzi tako da za prvi šest mjeseci ove godine bilježe zaista jako dobre poslovne rezultate odnosno rast prihoda od čak 16,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. godine. Pritom su prihodi dosegli 1,263 milijarde kuna.

Servis mojeRačun među najuspješnijim ICT tvrtkama u Hrvatskoj 2020.

Servis mojeRačun među najuspješnijim ICT tvrtkama u Hrvatskoj 2020.

17.09.2021.

Tvrtka Elektronički računi, koja na tržištu nastupa pod imenom servis mojeRačun, našla se na 35. mjestu najuspješnijih domaćih ICT tvrtki u Hrvatskoj, pokazalo je to istraživanje koje je proveo portal ICT business.