Zna se tko je ove zime naručio milijun BlackBerry telefona!

Misterij je riješen. Misteriozna (i monstruozna) narudžba od milijun novih BlackBerry 10 mobilnih telefona o kojoj smo nedavno pisali ( /poslovanje/nepoznati-kupac-narucio-milijun-blackberryja ) dobila je osobni opis naručitelja. Riječ je o američkom distributeru elektroničke opreme, korporaciji Brightstar ( http://www.brightstarcorp.com/ ), a koja za operatora Verizon odrađuje nabavu za maloprodaju.

Zanimljivo je da Verizon obično samostalno odrađuje nabavu za uređaje za koje vjeruje da će biti popularni među korisnicima, no za BlackBerry 10 to očito nije slučaj. Naime, ako sepokaže da za uređajima ne postoji dovoljna potražnja, a što brojne dosadašnje recenzije dijelom daju za naslutiti, Verizon će moći jednostavnije izići na kraj s lagerom, odnosno neprodanim inventarom – prebacujući ga na vanjskog dobavljača.

BlackBerry 10 se od prije nekoliko dana prodaje i u Americi te će se u nadolazećim tjednima vidjeti da li je Verizon bio opravdano ili neopravdano oprezan u svojim potezima.URL članka Zna se tko je ove zime naručio milijun BlackBerry telefona!