Xiaomi je najbrže rastući vodeći brend pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2020. godine

Prema analizi podataka o globalnom tržištu pametnih telefona za četvrti kvartal 2020. godine koju su danas objavili IDC, Canalys i Counterpoint, Xiaomi je zadržao treće mjesto na svjetskom tržištu pametnih telefona s najjačim rastom na godišnjoj razini među top 5 brendova.

Prema posljednjim podacima koje je objavio IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker za četvrti kvartal 2020. godine, Xiaomi je na globalnom tržištu pametnih telefona ostao na trećem mjestu s ukupno 43,3 milijuna pošiljaka što predstavlja 11,2 posto tržišnog udjela te rast od 32 posto i 25,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Među top 5 brendova pametnih telefona Xiaomi je u posljednjem kvartalu 2020. godine imao najsnažniji rast pošiljaka i tržišnog udjela.

Sukladno Canalys Smartphone Market Pulse: Q4 2020, Xiaomi je zauzeo treće mjesto na globalnom tržištu pametnih telefona s godišnjim rastom pošiljaka od 31 posto (43.3. milijuna) te 12 posto tržišnog udjela u četvrtom kvartalu 2020. godine.

Najnovije Counterpoint’s Market Monitor service of Q4 2020 istraživanje pokazuje da je Xiaomijeva globalna isporuka pametnih telefona narasla za 31 posto na godišnjoj razini i to na 43.3 milijuna jedinica u četvrtom kvartalu 2020. godine, čime je Xiaomi zadržao treće mjesto na globalnom tržištu pametnih telefona.

Xiaomijeve isporuke u Kini su se povećale za 46 posto na godišnjoj razini (12 milijuna jedinica) ponajviše zbog prodajne akcije u sklopu Single’s Day akcije. Xiaomi kontinuirano bilježi impresivan rast koji je potaknut najtraženijim modelima – Redmi 9, Redmi 9A i Redmi 10x na inozemnim tržištima i većim dijelom na europskom tržištu.URL članka Xiaomi je najbrže rastući vodeći brend pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2020. godine