WD predstavio najtanji 1TB tvrdi disk na svijetu

Western Digital je predstavio novi prenosivi tvrdi disk od 1TB i, što je najbolje, tanak je svega 7mm. Riječ je o tvrdom disku WD10SPCXX koji koristi dvije metalne ploče po 500 GB na 5mm tankome disku koji se okreće bri brzini od 5400 RPM te koristi SATA3 sučelje.

Potpredsjednik i generalni menadžer za pohranjivanje proizvoda korisnika u WD-u, Matt Rutledge navodi kako je ovakav novitet iz Western Digitala prava poslastica za sve korisnike koji raspolažu s velikom količinom sadržaja za pohranjivanje, te im više neće trebati Ultrabook ili nadogradnju na tanji i lakši notebook. Ističe također kako je ovo najkompaktniji 1TB tvrdi disk koji, osim svojim performansama, zavodi i sa svojim profinjenim dizajnom, te velikim kapacitetom pohrane podataka.

Ova 7-milimetarska WB Blue linija tvrdih diskova trenutno je dostupna u raznim varijacijama po svojim kapacitetima od 320 GB do 1 TB. Novi 1 TB model vjerojatno  će prema procjenama proizvođača imati  početnu cijenu od $139 i dolazit će zajedno s dvogodišnjom garancijom.URL članka WD predstavio najtanji 1TB tvrdi disk na svijetu