Uz novi Note i tablet, Samsung predstavio i novi pametni sat i slušalice

Tvrtka Samsung Electronics jučer je uz novu Galaqxy Note seriju i novu seriju tableta predstavila i novi pametni sat Galaxy Watch3 i bežične slušalice Galaxy Buds Live. Galaxy Watch3 je najinovativniji pametni sat dosad, prekrasnog izgleda s brojnim opcijama za zdravlje i wellness, dok Galaxy Buds Live bežične slušalice predstavljaju najnoviji tehnološki napredak na području kvalitete zvuka unutar ergonomskog, stilskog privlačnog dizajna, tvrde u kompaniji.

Galaxy Watch3 i Galaxy Buds Live bit će savršeni asistenti u obavljanju dnevnih rutina. Oba uređaja lako se povezuju s ostalim Samsung inovacijama unutar Galaxy ekosustava, koji pomažu korisniku održati zdravlje i kondiciju te kontakt s drugima, pijašnjavaju iz ovogo korejskog proizvođača.

„Pametni satovi i bežične slušalice kao uređaji suvremenog doba tehnološki napreduju velikom brzinom. U posljednjih nekoliko mjeseci, uočili smo njihov velik rast na tržištu jer korisnicima itekako pomažu u doba „Novog normalnog“. Kada smo predstavili naš prvi pametni sat prije sedam godina, postali smo svjetski lider u stvaranju još boljih modela. Stoga smo se danas apsolutno posvetili tome da korisnicima ponudimo nove vrste uređaja koji su prilagođeni njihovim potrebama. Osim vrhunskog iskustva, korisnici uvijek od nas očekuju napredan dizajn i inovativne tehnologije, čemu smo posvetili posebnu pažnju.“, izjavio je predsjednik i voditelj Odjela za poslovne mobilne komunikacije, TM Roh, Samsung Electronics.

Izrađen od vrhunskih materijala poput nehrđajućeg čelika i kože visoke kvalitete, luksuzan i prekrasan Galaxy Watch3 pristaje na svačiju ruku, tvrde u Samsungu i dodaju da će po prvi put, Galaxy Watch3 će biti dostupan u dizajnu od titana koji je u isto vrijeme izdržljiv i elegantan.

„Popularni rotirajući okvir pametnog sata iznenadit će svakog korisnika spojem funkcionalnosti i dobrog stila, gdje njegovi okretaji pokreću aplikacije i otvaraju obavijesti. U usporedbi s originalnim Galaxy Watch pametnim satom, Galaxy Watch3 je unatoč većem zaslonu 14% tanji, 8% manji i 15% lakši. Također, korisnik je u mogućnosti odabrati preko 80 000 tema sučelja pametnog sata ili dizajnirati vlastitu uz pomoć 40 različitih Galaxy Watch dodataka sučelja za personalizaciju prikaza informacija“, ističu u Samsungu.

Pritom napominju i kako je Galaxy Watch3 unaprijeđen novim značajkama za održavanje i praćenje zdravlja . Korisnik uz Blood oxygen (SpO2) mogućnost može provjeriti vlastitu zasićenost kisikom tijekom treninga i wellnessa. U slučaju težeg fizičkog pada, Galaxy Watch3 će ga detektirati i poslati SOS notifikaciju odabranim kontaktima kako bi se odmah osigurala pomoć.

„Na početku, dobivanje rutine u treninzima nije lak zadatak, u čemu će svakako pomoći brojne Samsung opcije za osobnu kondiciju. Uz pomoć alata za analizu trčanja , korisnik dobiva trenutne informacije tijekom jogginga te popratne izvještaje koji će pomoći u poboljšanju kondicije i smanjenju potencijalnih ozljeda. Isto tako, uređaji će uskoro biti opremljeni i analizom VO2 podataka  o potrošnji kisika. Korisnik može unutar četiri zida kreirati i vlastiti fitnes studio uz pomoć Samsung Health aplikacije koja sadrži zbirku od preko 120 različitih video vježbi. Sve što je potrebno je odabrati trening na Galaxy pametnom telefonu te podijeliti sliku na zaslonu Samsung Smart Televizora  dok Galaxy Watch3 automatski prati i analizira vježbanje. Još od 2014. godine, Samsung razvija mogućnosti za davanje povratnih informacija i o odmoru nakon vježbanja, zbog čega Galaxy Watch3 dolazi s najnovijim alatima za analizu spavanja za bolji, kvalitetniji san“, tvrde u Samsungu.

A ako netko ne voli nositi pametni telefon sa sobom na trening, dostupni su i LTE modeli sata koji samostalno omogućuje pozive, reprodukciju glazbe te korištenje aplikacija u pokretu, pojašnjavaju u Samsungu.

„Jedinstven i ergonomski dizajn mekanih vrhova Galaxy Buds Live bežičnih slušalica pomno je kreiran za prilagodbu svačijem uhu, stvarajući osjećaj udobnosti tijekom cijelog dana. Samsung je u potpunosti promijenio pojam izgleda slušalica vertikalnom organizacijom komponenta umjesto horizontalnom. Korisnik bežične slušalice može dodatno personalizirati promjenom vrhova različitih veličina“, opisuju mogućnosti novih slušalica u Samsungu.

Kombinacijom AKG kvalitete zvuka i Samsung inovativnosti, Galaxy Buds Live pružaju dosad neviđeno audio iskustvo za svakoga, tvrde u Samsungu i dodaju da uz zvučnik od 12 mm i pojačivač basa, glazba će zvučati duboko i bogato, baš kako bi njeni autori poželjeli.

„Tri mikrofona te jedinica za glasovne naredbe osiguravaju najveću kvalitetu snimanja i upravljanja glasa tijekom poziva, dok će Active Noise Cancellation (ANC)  mogućnost ograničiti pozadinsku buku. Sada više nema šuma od prolazećih automobila ili perilice za rublje, gdje su u isto vrijeme stvoreni uvjeti za vođenje razgovora i osluškivanje glasovnih obavijesti izvana“, objašnjavaju u Samsungu.

„Galaxy Buds Live bežične slušalice lagano se povezuju s velikim brojem uređaja bez prevelikog napora i potreba za ponovnim spajanjem nakon prestanka korištenja. A kada su umrežene s najnovijim Galaxy uređajima, mogućnosti za korisnika postaju gotove neograničene. Galaxy Buds Live mogu se koristiti kao bežični mikrofon za kristalno jasno snimanje zvuka u videozapisima na Galaxy Note20 uređajima. Nadalje, gejming način rada  smanjuje kašnjenje zvuka, stvarajući savršeno iskustvo videoigara u kombinaciji s AMOLED 2X zaslonom na Galaxy Note20 pametnom telefonu. Dodatno, korisnik s lakoćom možete dijeliti najdražu glazbu s prijateljima bez gubitka kvalitete zvuka s najnovijom Buds Together  mogućnosti. Galaxy Buds opremljene su dugotrajnom baterijom koje će izdržati i do 6 sati rada, dok prijenosi punjač omogućava dodatnih 15 sati s nekoliko dodatnih punjenja. A kada je potrebno brzo punjenje, u samo 5 minuta baterija će biti spremna za 1 sat neprestane glazbe.“, zaključuju u Samsungu.URL članka Uz novi Note i tablet, Samsung predstavio i novi pametni sat i slušalice