Uskoro bismo mogli imati premijeru Tizen TV-a

Samsung će na Consumer Electronics Showu u Las Vegasu u siječnju, pokazati svoj Smart TV kojega će pokretati open-source mobilni OS Tizen. Samsung inače koristi Tizen na svojim nosivim uređajima, kao što su Gear Fit i Gear S smartwatch.

Bilo je već i prije nekih "šaputanja" oko toga hoće li Samsung izbaciti Tizen TV, posebice na Tizen Developers Conference u lipnju kada je pokazan i prototip Tizen TV-a. Tizen će omogućiti mogućnost jednostavnog prebacivanje između live TV-a, fotografija, video materijala, glazbe, aplikacije, a redoviti programi i osobni sadržaji bit će na dohvat ruke.

Tizen TV prototip trebao bi imati dvije vrste daljinskih upravljača - prvi je touchpad za pomicanje pokazivača na zaslonu, a drugi daljinski je sučelje kojemu svatko može pristupiti pomoću priključenog uređaja na istoj Wi-Fi mreži kao Smart TV.

Prototip koji je isproban na Tizen Developers Conference radio je vrlo dobro, tako da će biti interesantno za vidjeti kako će funkcionirati prvi komercijalni pametni Tizen TV. Samsung puno očekuje od CES-a jer mu je to prilika da se nekim novim i revolucionarnim proizvodima približi korisnicima.URL članka Uskoro bismo mogli imati premijeru Tizen TV-a